Sursa foto http://druglessdoctor.com/focus/2015-nomeds/nomeds-heart/

Cu inima copilului la control

“Anual în România se nasc peste 1.400 de copii cu malformaţii la inimă, mai puţin de jumătate ajung să fie trataţi. Dacă ajung să fie operaţi, nouă din zece copii supravieţuiesc”. Mi-a dat ceva palpitaţii paragraful acesta, pe care l-am citit într-un comunicat ce anunţă rezultatele unei campanii interesante: “Inimi pentru copii”. Rezultatul: doi copii, cazuri sociale, au fost trimişi în Franţa pentru a fi operaţi pro-bono.

Cei doi copii, în vârstă de 6 luni şi respectiv 12 ani, diagnosticați cu defect septal atrioventricular tip A şi defect septal ventricular, coarctație de aortă şi bicuspidie aortică, pleacă pe 17 februarie, pentru intervenții chirurgicale pe cord la un spital de top din Paris, unde vor fi preluați de o echipă de medici specialişti în chirurgie cardio-vasculară pediatrică.

 De aceste deznodământ fericit se fac “vinovaţi” cei de la Intermedicas, prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, Fundaţia Regina Maria și Fundaţia Mecenat Chirurgie Cardiaque, care oferă servicii medicale gratuite pentru cazurile sociale.

  “În România sunt puține unități specializate în chirurgia cardiacă pediatrică, în comparație cu numărul de copii care au nevoie de acest tip de interventii chirurgicale. Datorită expertizei internaționale de care dispune Intermedicas şi prin susținerea financiară a partenerilor, ne-am unit forțele pentru a da o a doua şansă acestor copii. Nu există un număr limită de copii pe care îi vom trimite la tratament, important este ca familiile să intre în contact cu noi”, declară Ana Maria Marian, CEO Intermedicas Worldwide.

Eligibile pentru campania “Inimi pentru copii” sunt cazurile sociale cu malformații congenitale cardiovasculare, care au nevoie de intervenţii chirurgicale de urgenţă. Cei care vor putea beneficia de aceste operaţii sunt copiii cu vârste între 1 şi 16 ani, proveniți din familii care nu dispun de mijloacele financiare pentru a putea plăti costul intervențiilor.

Valoarea unei intervenții chirurgicale este de aproximativ 40.000 euro pentru fiecare caz şi este suținută de Fundaţia “Mecenat Chirurgie Cardiaque”, iar costurile logistice asociate acestor interventii  sunt asigurate de Fundația Regina Maria şi de Intermedicas.

Campania continuă şi pe parcursul anului 2016, cei care au nevoie de ajutor sunt rugaţi să ia legătura cu specialiştii de la Intermedicas (021-2221370 sau office@intermedicas.com) sau cu cei de la Fundaţia Regina Maria (031-4381809 sau frm@fundatiareginamaria.ro)

 

Sursa foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: