pizza-de-casa

Cu Alexia în bucătărie. Specialitatea zilei: pizza de casă

La rubrica de gătit, azi îi predau ștafeta Alexiei. Mă rog, nu e prima oară când trece ea la cratiță, între noi fie vorba 😉 V-am arătat cum face ea clătite sau papanași.

De data asta, Alexia a făcut pizza de casă. Sau, mai bine zis, l-a pus pe ”roboțelul familiei să facă treabă. De când ne-am luat minunea asta SF, fii-mea este înnebunită să se joace de-a bucătarul. Când vine vorba de pus robotul de bucătărie la treabă, Alexia ne-a dat un ordin clar: ea este singura din casă care are voie să îl folosească. Iar noi ne supunem… cu plăcere.

Hai să o zic, mai întâi, p-aia care dă bine la imagine: așa învață copilul, așa descoperă lucruri noi. Acum s-o spun și p-ailaltă: crește pipota-n mine de câte ori o văd pe Alexia interesată să facă treabă-n casă. Așa, mai scap și eu de sarcini 😛

Hei, nu aruncați cu roșii-n mine, nu-mi exploatez fata! Ce părinte nu se bucură când copilul îl mai degrevează de sarcini? O să vedeți voi, în clipul de mai jos, că, pentru fii-mea, e distractiv gătitul. Ba chiar și-a luat rolul în serios! Și-a notat cantitățile pe un post-it și mi-a ordonat: ”Mami, filmează-mă cum fac blatul de pizza. Dar să nu te bagi! E treaba mea asta, da?”. Cum era să o refuz?

Râdem, glumim, dar hai să revenim la bucătărie, că doar pentru rețeta de pizza de casă ați intrat pe postarea asta, nu?

Ingrediente pizza de casă – o tavă mare de cuptor

pizza-de-casa ingrediente6

 • 150 ml apă caldă (în clip, veți vedea că Alexia a turnat apa în 2 etape. Nu mă-ntrebați de ce a ales să facă asta…)
 • 1 plic drojdie uscată
 • 30 mililitri de ulei
 • 300 grame de făină
 • 1 linguriță rasă cu zahăr
 • 1 linguriță rasă cu sare

Cantități și ingrediente în funcție de preferințe:

pizza-de-casa ingrediente

 • Pastă roșii cu busuioc
 • Cașcaval
 • Ciuperci
 • Porumb
 • Cârnați afumați
 • Șuncă
 • Măsline

Modul de preparare a blatului vă invit să îl descoperiți în clipul de mai jos:

Clipul poate fi văzut și accesând acest link: https://www.youtube.com/watch?v=7c_LXLr_Qdw

De preferat, după ce ați făcut blatul, să îl lăsați măcar câteva ore la frigider. Specialistul casei în pizza, adică tati, spune că bine ar fi să stea peste noapte. Dar cine are atâta răbdare?

Coca se întinde cu sucitorul. Noi preferăm pizza cu blat subțire, așa că am întins coca mult mult. Se pune în tavă, se presară pe deasupra ingrediente în funcție de preferințe, se lasă la cuptor… apoi, poftă bună!

pizza-de-casa01

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.
Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close