Dr-Anca-Oltean-ortodont

Copilul nu pronunță corect? Poate fi și din cauza modului în care sunt așezați dinții săi

Atunci când copilul nu pronunță cuvintele corect, bine ar fi să mergi cu el și la dentist, la un ortodont, nu doar la logoped. Asta pentru că problemele de pronunție pot fi cauzate și de modul în care sunt așezați dinții. De aceea, de cele mai multe ori, tratamentul logopedic nu dă rezultatele dorite în cazul în care nu se rezolvă problema dinților. Cum? Vă zic imediat.

Despre legătura dintre problemele de pronunție și dantură am stat de vobă cu Dr. Anca Oltean, medic primar ortodont. Este primul medic român și singurul admis ca membru titular în cadrul WSLO (World Society of Lingual Orthodontics) și ESLO (European Society of Lingual Orthodontics), două dintre cele mai prestigioase societăți de ortodonție linguală din lume.

Dr-Anca-Oltean-ortodontist

Așezarea dinților influențează în foarte mare măsură pronunția anumitor consoane, pentru că limba se sprijină pe dinți atunci când vorbim. Faptul că dinții de sus sunt spațiați sau dinții de sus nu îi ating pe cei de jos, limba nu mai poate să pronunțe corect, în special consoanele siflante: ”S, Ș, Ț, Z” și, atunci, apare așa-numita ”sâsâială”, sigmatism – cum îi spunem noi în termeni medicali. Corectarea poziției dinților determină limba să își reia poziția anatomică”, mi-a explicat doamna doctor.

Cum se face corectarea dinților? Prin purtarea unui aparat dentar recomandat de un medic ortodont, în urma unei consultații amănunțite. Nu toate dificultățile de pronunție sunt de cauze dentare. Însă, de multe ori, sunt în strânsă legătură cu acestea. Un control stomatologic ar putea să ajute în mare măsură reluarea unei pronunții corecte. De aceea recomandă doamna doctor Anca Oltean ca părinții ai căror copii au dificultăți de pronunție să îi aducă și la o consultație stomatologică.

Despre cele de mai sus, dar și despre cum poate fi corectată ”rârâiala” copiilor, vă las să aflați din clipul de mai jos. Sunt doar câteva dintre subiectele de discuție cu doamna doctor Anca Oltean, medic primar ortodont.

Link video: https://youtu.be/tr6Y_PVuSHw

Pentru mai multe informații despre noua ortodonție, dr. Oltean vă așteaptă pe www.ancaoltean.ro. O puteți găsi la cabinetul din Piața Națiunile Unite, dar li la cel din cadrul Centrului de Diagnostic și Tratamenent Victor Babeș (CTD-Victor Babeș). Pentru programări: telefon: 0723501202 și email: smile@ancaoltean.ro

Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag. Mă poți urmări și pe FACEBOOKpe INSTAGRAMdar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.

Join 18.2K other subscribers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close