Copilul ca întreg, în viziunea Montessori

Folosirea mâinilor îl face pe copil mai deștept. În perioada 0-6 ani, copiii învață senzorial – adică prin intermediul simțurilor lor. Mâna este cea care îi pune în contact direct cu lumea, iar Maria Montessori știa acest lucru. Acum știm cu toții de ce.

Îmi face o deosebită plăcere să vă anunţ şi să vă invit să participaţi la un eveniment deosebit: la 1 noiembrie, la Hotel Caro (Bucureşti), va avea loc Conferinţa Anuală A.D.E.M.R “Copilul ca întreg”. Aici puteţi afla mai multe detalii şi, totodată, că puteţi înscrie.

Veţi putea afla care este importanța mișcării în dezvoltarea copilului de la naștere până la pubertate. Invitații speciali ai evenimentului vor face cunoscute secretele fiecărei vârste și modul în care, noi, ca adulți, putem susține o dezvoltare a copilului armonioasă și completă, încă de la naștere.

Afis-ADEMR

“Mișcarea, cheia dezvoltării inteligenței”

Patricia Wallner, Trainer Montessori AMI 0-3 ani

Universul fascinant al primilor ani de viață ai ființei umane, urmând un indiciu cheie – mișcarea. Ce este mișcarea, cum ajută ea copilul și cum diferă de mișcarea celorlalte viețuitoare? Cum ajunge un copil să meargă, să se joace și să lucreze cu mânuțele, să vorbească, să învețe în orice context? Mișcarea reprezintă cheia inteligenței umane, este una din funcțiile de bază ale ființei umane. Discursul va aborda mișcarea sub aspectul ei creator, plecând de la nevoia de unitate între creier și corp, o unitate care se crează în timp pentru a da naștere ființei umane.

„Armonizarea între minte și corp”

Mariana Ulita, Trainer in formare Montessori AMI 3-6 ani

Liniștit, încrezător, vivace, prezent. Să fie acesta copilul ideal sau copilul posibil? Cum canalizăm energia inepuizabilă a copilului în așa fel încât mintea să fie ajutor corpului, iar mișcarea corpului o expresie sugestivă a minții? Este această armonie doar un vis frumos al adultului despre propriul copil sau o posibilitate?

“Mintea și inima copilului se exprimă prin mișcare”

Carla Foster, Trainer Montessori AMI 6-12 ani

Aceasta este povestea Ființei umane ce sosește pe Pământ aducând cu ea câteva daruri: mintea care gândește, mâna care lucrează și inima care iubește. Copilul de 6-12 este conectat prin povești și activități în această poveste, descoperind cum Ființele Umane și-au folosit acele daruri pentru a-și satisface nevoile. Dar și acest copil are nevoie să-și folosească aceste daruri, căci sunt și ale lui. Copiii au nevoie să fie activi, iar activitatea înseamnă mișcare.

Discursul nostru ne va arăta cum istoria, geografia și biologia îi inspiră pe copii să-și folosească întreg corpul pentru a învăța și a se exprima.

Organizator al evenimentului Asociatia pentru Dezvoltarea Educatiei Montessori in Romania în parteneriat cu Association Montessori Internationale și Institutul Montessori din Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close