>Constipaţia la copii

>

După ce, cu ajutorul vostru, am reuşit să o mai liniştim pe Raluca Crăciunescu în privinţa alăptării şi a laptelui praf, iată că o altă mămică îmi scrie pe e-mail despre problema fetiţei ei. Micuţa Daria Eliana are mari probleme cu scaunul. Mai pe româneşte, e constipată. Cum, slavă Domnului, Alexia nu a avut aşa ceva, nu ştiu ce sfaturi să-i dau Mihaelei, mama Dariei. Aş fi putut să-i spun ce poate face în cazul diareei, căci cu aşa ceva ne-am confruntat. Dar asta va fi o postare separată, pentru zilele viitoare.
Am căutat pe net tot felul de informaţii, şi am găsit pe sfatulmedicului.ro acest articol, care poate fi util atât mamelor de bebei, dar şi celor mai măricei. În plus, aici, am descoperit o serie de metode naturiste de a scăpa de treaba asta urâtă.
Dar, pe lângă informaţiile generale pe care le-am găsit pe net, vă rog frumos să îi spuneţi şi voi mamei Dariei ce poate face pentru ca fetiţa ei să poată avea scaune regulate.
Vă mulţumesc din suflet
Iată şi e-mailul trimis de Mihaela:
buna, cristina!
ti-am rasfoit blogul si am vazut ca ai multe teme interesante asa ca m-am decis sa iti scriu si despre problema noastra.
eu sunt mihaela, mami de daria eliana care are 2 ani si 6 luni. ne confruntam cu o constipatie nesuferita de  pe la 3, 4 luni. am incercat tot ce mi-au prescris medicii ( debridat, duphalac, remedii homeopate de cateva luni…) si pare sa nu functioneze nimic! cateva zile e in ordine, apoi se obisnuieste organismul si revenim la chinul de a sta pe olita si a nu iesi nimic… suntem foarte stresati si cand spune ,,mami, caca..” mai bine mi-ar da cineva un pumn in fata… am cumparat azi seminte de in. sa vedem daca vom avea rezultate!
as avea nevoie de sfaturi si de idei naturiste incercate de mamici care au trecut prin asa chinuri! ceva care sa mearga…
iti multumesc si astept vesti!

0 Comments

  1. >Pai primul lucru pe care i l-as spune este sa nu-i dea seminte de in pana nu consulta un medic. Semintele de in se iau intr-un anumit fel, int-o anumita cantitate si numai dupa prescriptia medicului…altfel pot fi periculoase, pentru un adult, daramaite pentru un copil asa mic. In al doilea rand, eu, care m-am confruntat la randul meu cu asa ceva cu fi-mea, i-as recomanda sa-i dea o jumatate de lingurita de miere pe stomacul gol sau dizolvata in laptele de dimineata. La noi a fost singura care a functionat.

  2. >in primul rand vreau sa iti multumesc ca ai impartasit povestea mea cu cititoarele tale! am deschis si link-urile propuse de tine si. bineinteles, ca le-am recunoscut! le-am citit de nu mai stiu cate ori… @oanamada, nu ii dau seminte de in, ci apa in care stau semintele o ora, doua…dupa sfatul medicului! miere luam de cateva luni , desi nu are rezultat..continui sa ii dau dimineata, poate-poate s-o intampla ceva! zilele urmatoare voi cumpara si prune uscate, desi nu cred ca va vrea sa le manance…dar am inteles ca e buna si apa in care le lasi sa stea de seara pana dimineata.

  3. >Constipaţia la copii Sat Jan 29, 2011 16:50 pm După ce, cu ajutorul vostru, am reuşit să o mai liniştim pe Raluca Crăciunescu în privinţa alăptării şi a laptelui praf, iată că o altă mămică îmi scrie pe e-mail despre problema fetiţei ei. Micuţa Daria Eliana are mari probleme cu scaunul. Mai pe româneşte, e constipată. Cum, slavă Domnului, Alexia nu a avut aşa […]

  4. >O prietena buna care a trecut printr-o situatie similara spunea ca baietelul ei a reusit sa isi regleze scaunele consumand in primul rand orice fruct cu litera "p" (para, pruna, portocala, etc.) cat mai des (de preferat zilnic), lichide multe (suc, laptic, apa) si a evitat alimentele care provoaca constipatie (orez, banana, etc.). Pe langa aceste actiuni a plusat, la recomandarea medicului ei pediatru, cu Probiotics (se gasesc in farmacie) insa ar fi bine ca inainte sa ii dai micutei sa te sfatuiesti si tu cu doctorul care va tine sub observatie.

  5. >Ma bucur sa te regasesc "colega"! :DMihaela, nu stiu ce sa zic atunci..si eu as merge pe ceea ce a spus BB la bord + mai mult dovlecel, spanac. Banuiesc ca ai incercat deja de toate. Poate incerci si un alt medic care sa vina cu idei noi. Iti urez bafta si stiu princ e treceti si pe mine ma luau caldurile cand vedeam ca trec doua zile si fi-mea nu da semne de "nimic". Numai bine si sa va rezolvati problema

  6. >Merci BB@Mihaela: Când îi dau Alexiei dimineaţa dovleac fiert, iese afară imediat, şi destul de multicel faţă de cum face de obicei. Ştiu şi eu, poate merge şi la voi.

  7. >De acord cu BB…si noi am tinut-o asa cand eram de vreo 4-5 luni…si facea saracu bebe la trei zile…sau dupa ce-i puneam supozitor…si ia ghiciti..dupa ce i-am introdus para, mi-a parut rau ca nu am introdus-o mai devreme, de obicei pere williams, am scapat si faceam in fecare dimineata dupa micul dejun:)…i-am dat asa o perioada buuuna mar , para pe raz de sticla si niste biscuiti sau ceereale incorporate.bafta si sa auzim de bine 🙂

  8. >@ Lauriţa: merci pt sfat. @ Oana: am uitat să îţi spun că tu "eşti de vină" că îi dau Alexiei iaurt Tnuva. Am văzut schema ta de diversificare – pe când nu ştiam că îţi aparţine – şi am pus în practică o groază de chestii de acolo. Merci, e fff faină schema!

  9. >Cristina, asta nu stiu daca ai vazut in schema…eu as fi mers pe napolact care mi se pare mai bun (din punct de vedere al continutului), atata doar ca este mult mai apos, iar Catincai nu-i placea neam iaurtul apos! :DMultam pentru laude, dar nu-i meritul meu ci mai degraba norocul meu…ca am avut un unchi profesor pediatru care s-a ocupat de schema alimentara si a adaptat-o la ce zice OMS, ce zic conferintele, ce zic babele, ce zic romanii etc, etc :D….despre asta de fapt am mai scris eu o postare de curand….adica despre faptul ca diversificarea nu este o chestie care se face numai dupa ce zice OMS sau cartile si studiile ci si dupa specificul fiecarei tari (aici ma refer si la conditii climatice, la legume preponderent consumate in tarile respective etc). Pup

  10. >multumesc, mamici, pentru sfaturi!e adevarat ca para are efect dar doar o data. adica ii dau azi sa pape, are scaun maine si atat..chiar daca tot continui cu para. are in meniul zilnic para sau portocala, morcov crud.ieri i-am dat iarasi tarate si azi a fost mai bine la statul pe olita! a iesit mai usor, desi tot bulinute. si u trece o zi fara sa pape supa sau ciorba! am auzit ca si borsul de putina e bun, dar nu-l vrea!

  11. Buna tututor, cea mai buna metoda prin care poti regla digestia copilului este introducerea in alimentatie a fructelor cunoscute pt efectul diuretic (perele si prunele). Atentie insa, bebelusilor de pana intr-un an le sunt indicate doar perele moi si dulci (de preferat din livada de la tara si nu adusa din strainatate). De asemenea, exista in farmacii “bacterii bune” (exista un medicament dar nu-l spunem sa nu-i facem reclama), medicament bazat100% pe aceste bacterii, pe care ti-l poate recomanda medicul pediatru, extrem de eficient pt reglagarea tractului intestinal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close