Conspirația animalelor de companie. Pisica mea e un agent secret infiltrat

O știți pe pisica mea, Kyra. O tot vedeți în postările mele pe Facebook, dar și în articolele pe care le-am scris pe blog despre ea. Și de Mica sper că vă amintiți. A fost și ea pisica noastră. Ca orice om cu pisici la cap, pardon, în casă, mereu m-am întrebat de ce felinele fac anumite lucruri aaabsolut ciudate. Cum ar fi, de exemplu, să se certe cu cineva/ceva invizibil. Sau să vâneze chestii invizibile. Ori, din senin, să sară din somn și să ajungă în capătul opus al camerei.

De exemplu, am filmat un moment în care pisicile mele scot niște sunete ciudate. Eu, ca ființă bipedă și dotată cu inteligență (superioară animalelor, credem noi, oamenii) consider amuzante aceste ”dialoguri”. Priviți:

https://www.facebook.com/blogulmamei.ro/videos/1672084379485798/

De fapt, cred că ele își transmiteau mesaje importante pentru omenire într-un limbaj codat.

Mi s-a mai întâmplat să găsească Kyra vreo gânganie intrată în casă cine știe prin ce orificiu mic-micuț spre invizibil. Ce face grasa în astfel de momente? Scoate niște sunete total diferite de cele pe care le produce de obicei. Motiv să mă duc să văd ce are. Iar dacă nu mă mișc eu spre ea, nicio problemă. Vine ea la mine. Cu tot cu ”trofeu”. Să-mi arate că a învins inamicul. Ce, vouă nu vă aduc pisicile trofee? Am auzit că oamenii care stau la curte primesc trofee șoricești…

pisica-in-oglinda-kyra
pisica-in-cutie-kyra

Mi se întâmplă, nu de puține ori, fix când mi-e somnul cel mai dulce, să o aud pe Kyra, care se află în capătul opus al casei, cum scoate un miorlăit dubios. Asta, de regulă, se întâmplă pe la 4-5 dimineața. La început, o strig. Dar ea (pare că) nu mă aude. Sau se face că nu. Uneori, am neobrăzarea să cobor din pat și să verific dacă nu a pățit odorul ceva de miorlăie ca lovită de tren. Brusc, la vederea mea, își ia poziția covrig și se face că e deranjată de prezența mea, care vin fix când ea își curăță frumusețe de blăniță. Rușine mie că o deranjez…

pisica-pe-laptop-kyra

Ah, să nu mai zic că nu de puține ori, o prind pe Kyra călare pe laptopul meu. Ce face? Trimite mesaje indescifrabile. Unii dintre voi e posibil să le fi primit de pe contul meu de Facebook sau pe e-mail. Alteori, însă, văd că mesajele ei pleacă spre adrese necunoscute… mie. E clar că are ceva mesaje secrete de trimis și eu nu trebuie să știu despre ce pisici scrie ea.

pisica-si-jucaria-de-plus-kyra
pisica-si-jucarii-de-plus-kyra
pisica-pe-scaun-kyra
pisica-creioane-kyra

O surprind (nu de puține ori!) călare pe caietele de școală ale Alexiei. Cu ochii în caiet și cu un pix lângă nas. Sau că o urmărește super-mega-atentă pe fii-mea în timp ce copilul desenează sau scrie. Cred că vrea să învețe și ea să facă astea… dacă, deja, nu o știe și doar monitorizează atentă activitatea bipedei. Am eu o bănuială că pisica asta știe și poate mult mai multe de câte vedem noi. Sau ne lasă ea să vedem.

Viața cu o pisică în casă nu e întotdeauna numai miere și lapte. Lasă că te scoală din somn când ți-e lumea mai dragă. Sau că varsă castronul cu apă și tu calci în baltă fix când te pregătești să pleci din casă, dar te întorci să mai verifici dacă ai oprit aragazul și ai închis frigiderul. E ”frumos” cu pisică și atunci când vrei să îți pui dresul cel nou, pe care l-ai lăsat peste noapte pe fotoliu și îl găsești tot franjuri-franjuri. Sau când te pui în pat și-ți propui să zaci acolo măcar 15 minute fără să te mai gândești la rufele de călcat, de spălat, la vase, la lecții, la cumpărături, praful ce trebuie șters și la ce s-o mai gândi o mamă epuizată și cu multă treabă de făcut. Și fix în momentul în care aterizezi și spatele tău ia contact cu salteaua, simți o gâlmă mișcătoare sub tine și auzi un țipăt asurzitor… oooops, te-ai așezat pe pisică! Apoi alergi prin casă după felină să verifici dacă e ok și să îți ceri scuze că ai deranjat-o.

Și, în general, când ai o pisică în casă începi să vorbești cu ea, să o tratezi ca pe o regină, să te pui în genunchi în fața ei, să faci ooorice, numai să o vezi fericită și să o auzi cum toarce mulțumită. Dincolo de micile boacăne pe care le face, o pisică în casă este o adevărată bucurie. Atâta iubire, alint, răsfăț… Sincer, viața mi s-ar părea mai anostă, fără sare și piper fără un animal de companie în casă. Iubire pură, necondiționată. Bonus: îți ridică moralul de fiecare dată când ești… praf.

După cei 11 ani de Kyra și alte vreo șase pisici crescute în copilărie, la mama acasă, vă zic eu clar: pisicile astea nu sunt atât de naive pe cât (ne lasă ele să) le credem noi. Eu sunt convinsă că ele sunt parte a unui complot intergalactic și că, de fapt, sunt niște agenți infiltrați printre oameni, pe planeta noastră. Și că din Egiptul Antic încoace ele ne joacă pe gheruțe cum le convine, dar ne lasă pe noi să credem că suntem șefii. Deștepte, nu?

Vă zic eu, animalele noastre sunt toate mână-n mână. Pardon, lăbuță-n lăbuță. E o adevărată conspirație la mijloc, iar oamenii nici nu știu asta. Acum, că v-am zis eu, păziți-vă! Animalele noastre de companie nu sunt ceea ce par! Sunt niște… agenți secreți!

Ei? Cum e? V-ați amuzat citind prima parte a acestui text, nu? Unii dintre voi, posesori de pisici, v-ați regăsit în rândurile de mai sus, așa-i? Dar când am început cu partea SF cu agenții secreți și teoria conspirației pisicești? Hai, spuneți-mi că tot ați râs și că ați simțit ironia. Sau… nu?

Cum ar fi ca lumea asta, așa cum o știm noi, să existe fix datorită vigilenței animalelor de companie? Cum? Păi, puteți afla și voi. Asta dacă veți fi cu ochii pe tv și veți urmări un super-serial în care fix despre asta este vorba:

“Agentul Binky – Animăluțe în Spațiul Cosmic” este un nou serial, pe care Boomerang TV îl va difuza din 18 mai, de luni până vineri, de la ora 16:00.

Așa cum ați văzut în clipul de prezentare, este o poveste despre animăluțele de companie, oameni și ființele care amenință omenirea. Noroc cu agenții secreți care ne apără. Inspirat din benzile desenate dedicate eroului nostru, serialul urmărește aventurile lui Binky, un motan agent spațial a cărui misiune este să își protejeze familia umană de orice amenințare intergalactică. Alături de Binky, se aventurează în viața de agent spațial secret câinele Gordon, căpitanul Gracie – o pisică brună din vecini, țestoasa Nola și peștișorul auriu Loo, cu toții sub îndrumarea atentă a Sergentului Flyffy Vandermeve. Împreună, aceste animale formează agenția PURST – Patrupede-n Univers: Războinici în Spațiu-Timp! Urmăriți-le aventurile din 18 mai, de luni până vineri, de la ora 16:00, în serialul “Agentul Binky—Animăluțe în Spațiul Cosmic”.

Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag. Mă poți urmări și pe FACEBOOKpe INSTAGRAMdar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.

Join 18K other subscribers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close