omulet Lego

Concurs Lego: seturi pentru fetiţe şi pentru băieţi

De 84 de ani jucăriile Lego continuă să fie printre preferatele copiilor, dar şi părinţii (în cea mai mare parte) sunt fanii lor, chiar dacă mai bombăne ei atunci când calcă pe ele, ori se trezesc cu junghiuri din cauză că le-a pus odrasla câteva cuburi sub cearceaf. Povestea acestor jucării a început în 1932, în atelierul unui tâmplar danez pe nume Ole Kirk Christiansen.

Îmi aduc şi acum foarte bine aminte primul meu contact cu aceste jucării. Era un omuleţ cu pantaloni negri, trunchi alb cu negru, capul galben şi o cască neagră. Era pe vremea lui Ceaușescu, iar eu aveam vreo 6 ani, parcă. Era un cadou de la tataie. Mi-a plăcut mult mai tare decât orice altă jucărie din puţinele pe care le aveam. Am plâns amarnic atunci când i-am pierdut casca. L-am pus „bine” ca să nu mai pierd vreo piesă din el. A fost singura mea jucărie Lego.

Lego-urile le-am regăsit mult mai târziu, când am devenit mamă şi cineva mi-a adus pentru Alexia o pungă cu jucării pe care fiul persoanei respective nu le mai băga în seamă. Cum fii-mea era un bebeluş, din nou, am pus „bine” jucăriile demontabile. Abia când fii-mea a împlinit 3 ani mi-am amintit de ele, aşa că le-am scos de ”la naftalină” şi ne-am jucat împreună cu ele. De atunci, în doar trei ani, am adunat o ladă de Legouri

cutie cu piese Lego

Mărturisesc că nu doar Alexia mea se bucură atunci când se joacă cu Lego-urile, ci şi noi. Şi greu ne desprindem de ele. Tati, care e mai „tehnic”, este cel care asamblează piesele din cutii, asistat de noi două: Alexia se uită pe instrucţiunile în imagini, îi dă piesele la mână, iar eu îi privesc cu drag şi imortalizez momentele, aşa cum am făcut şi când fii-mea a primit de ziua ei setul Lego mult dorit. La rândul meu, eu încerc să construiesc case sau „cartiere” din piesele „desperecheate”, asistată, fireşte, tot de Alexia. Ce să mai, toată familia are de lucru atunci când deschidem lădiţa cu piesele Lego.

Pentru că se apropie vacanţa de vară, pentru că sunt convinsă că şi puii voştri sunt fani Lego, cu sprijinul celor de la Ligomijucarii.ro, vreau să vă ofer daruri pe măsură.

Este vorba despre două seturi Lego:

Un transportor de motociclete – pentru băieţi

transportor Lego

O furgonetă cu rulotă – pentru fetiţe

furgoneta lego

Pentru a primi setul Lego dorit, vă rog să citiţi cu atenţie regulamentul următor şi să respectaţi fiecare cerinţă:

  1. Lăsaţi un comentariu cu numele din buletin în care să precizaţi pe care dintre cele două seturi îl doriţi. Unul singur!

  2. Răspundeţi corect la întrebarea: „Cum se numeşte cel care a inventat jucăriile Lego?

  3. Daţi un like paginii de Facebook a celor de la Ligomi

  4. Daţi share PUBLIC acestui concurs, ca să afle cât mai mulţi părinţi de el (bifați opțiunea ”Public” înainte să dați share pe FB)

model share public pe FB

Vă aştept cu un Like la pagina de Facebook a blogului. Iar dacă vreţi să fiţi la zi cu postările, puteţi introduce adresa voastră de e-mail la rubrica “Abonare via e-mail”.

Durata concursului: 1-15 iunie 2016, ora 00.00. La final, un juriu format din reprezentanţi ai Ligomijucarii.ro şi Blogulmamei.ro va alege doi câştigători. Unul va primi setul pentru băieţi, iar celălalt câştigător, setul pentru fetiţe.

Pentru că ne dorim un concurs curat, cu șanse egale pentru toată lumea, vă rugăm să vă înscrieți o singură dată și, de asemenea, să nu lăsați comentarii de pe ID-ul fiecărui membru al familliei. Nu este corect față de ceilați concurenți.

Close