Concediul de maternitate şi alte drepturi ale gravidelor în 2013

Când mă pregăteam să intru în prenatal, am înnebunit tot căutând pe internet legi şi tot ce ţinea de drepturile gravidelor. Am găsit informaţii ba pe forumuri, ba pe bloguri, ori pe site-uri unde cititoarele scriau, iar unii avocaţi răspundeau când şi când.

Ce mă durea cel mai tare, şi nu găsisem nicăieri, a fost aflarea unui raspuns la întrebarea: ”Au voie să îmi taie din salariu dacă sunt gravidă?”. Asta pentru că am prins o perioadă neagră înainte de prenatal, când s-au făcut concedieri masive  şi tăieri substanţiale din salariile celor rămaşi. Nu găsisem nicăieri ceva care să coincidă cu situaţia mea la vremea respectivă. Cei de la HR îmi ziceau una, iar din afara firmei, câţi întrebam, atâtea răspunsuri găseam. Un alt lucru care mi-a dat bătăi de cap a fost întocmirea dosarului pentru concediul de creştere a copilului. Nebunie curată! Doamne ce de întrebări aveam! Şi ce de site-uri găseam cu răspunsuri care mai de care!

Zilele trecute am primit un newsletter din partea siteului drepturilegravidelor.ro. Am intrat de curiozitate. Mi-a plăcut ce am văzut, mi-a plăcut că totul e bine structurat. Aşa că m-am gândit să vă recomand acest site, în cazul în care vine barza pe la voi.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: