Circulația, pe înțelesul copiilor

”Uită-te, măi, copilule, de mașini înainte să traversezi!”, ”Mașinaaaa, fii atent!”, sunt doar două dintre replicile pe care, sunt convinsă, le repetați copiilor ca… ”o moară stricată”. Ei bine, învățarea regulilor de circulație poate fi distractivă. Cineva s-a gândit la treaba asta! Anul acesta, al treilea consecutiv, Poliția Română și Lidl România organizează cea mai amplă campanie de educație rutieră la nivel național: ”Verde la educație pentru circulație”. Numai anul trecut, la ”ora de circulație” au participat peste 23.000 de copii.

Anul acesta, ”Verde la educație pentru circulație” se va desfășura sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 10.00. Copiii cu vârste între 4 și 10 ani sunt așteptați la ora de circulație rutieră, ce va avea loc simultan în parcările tuturor magazinelor Lidl din România. Lista cu magazinele din toată țara o găsiți aici

12032444_757186694407508_550402280_n

Copiii vor învăța direct de la reprezentanții Poliției Române cum trebuie să se comporte un pieton în trafic. Lecția de educație rutieră debutează printr-o secțiune teoretică, în care cei mici vor afla toate informațiile legate de semnele de circulație, dar și care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze. Apoi, ei vor fi invitați să aplice cele învățate, în cadrul unui orășel miniatural. Desigur, nu vor lipsi nici premiile, oferite tuturor micilor participanți de către Lidl.

„Siguranța rutieră și salvarea de vieți reprezintă priorități ale Poliției Române. Ne-am implicat activ în această campanie și susținem toate inițiativele ce contribuie la prevenirea accidentelor rutiere. La fel ca și în anii trecuți, în cadrul orelor de circulație îi vom învăța pe cei mici că atenția sporită și cunoașterea îndeaproape a regulilor de circulație salvează vieți,” declară comisar șef de poliție, Florentin Brăcea, Director al Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române.

12006738_757186704407507_2026759188_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: