Ciorbiţă de vită pentru bebei

Introdusă în meniul Alexiei după 11 luni

Ingrediente: o roşie potrivită, o ceapă fff mică, un cartof fff mic, 2-3 fâşii de ardei gras (ca reper, o fâşie e de lungimea degetului arătător), o linguriţă cu orez, o lingură mazăre boabe, o lingură cu fasole verde păstăi, o floricică broccoli, o bucăţică de mărimea palmei carne de vită, un morcov potrivit, fff puţină sare. Se poate acri cu puţin borş, dar piticăi mele nu-i place, aşa că nu pun.

Mod de preparare: carnea se fierbe separat. Legumele (fără broccoli) se pun la fiert, la final se pune floarea de broccoli şi se mai lasă 10 minute. Legumele şi carnea fie se pasează blenderul, fie se toacă mărunt, iar peste ele se toarnă din zeama în care au fost fierte legumele. Dacă e prea „zemoasă”, se pot pune bucăţele mici-mici de pâine în castronel.

Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
  

Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă 

Dă un share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll Up
%d bloggers like this: