Inhalosedarea a devenit de-a dreptul o joacă pentru fii-mea. După ce tura trecută la dentist am încercat-o prima oară, de data asta Alexia mea s-a inhalosedat (aproape) singură. Adică a ”smuls” măscuța cu arome din mâna asistentei și și-a așezat-o singură pe nas, a ținut-o cu degețelele ei și nici că a acceptat să fie ajutată până a venit doamna doctor lângă ea…
După episodul urât de la UPU Budimex, când fii-mea a fost supusă unui tratament inuman, pe motiv că plângea și era speriată că urma să fie cusută la genunchi, a cam început să-mi fie frică să o mai duc pe la doctori. Am zis să o las să aibă timp să își șteargă din memorie amintirile neplăcute. Am vrut să renunț și la mersul cu ea la dentist, deși una dintre măsele era foarte –foarte cariată. Noroc cu doctorul Adler, care m-a sfătuit să nu renunț, chit că o aduceam la dentist doar ca să stea în camera de joacă și tot se (re)obișnuia cu medicii.
Au fost două vizite ”nefructificate” la dentist, în care copilul meu speriat de ace, injecții și doctori, nu lăsa garda jos. Apoi, am recurs la inhalosedare și am fost foarte mulțumită de rezultat. După prima tură de inhalo, imediat ce am ajuns acasă, i-am povestit copilului tot ce i se făcuse, inclusiv despre injecția pentru anestezie. Nu ne-a crezut până ce nu a văzut pozele și filmările. Am întrebat-o dacă a durut-o, iar ea, surprinsă, a spus că nu, chiar nu înțelegea de ce la dentist nu o doare când i se face injecție, iar la ”spitalul ăla” (nu vrea să pronunțe cuvântul Budimex) au făcut-o să o doară.
I-am explicat cum am putut noi mai bine. Și se pare că am reușit să îi redăm încrederea în medici. Cel puțin în cei de la Crystal Dental Clinic, unde noi mergem regulat, căci la ultima noastră vizită la cabinet, Alexia a fost toată un râs și o voioșenie ce nu speram să le revăd la ea prea curând la auzul cuvântului ”doctor”…
Avem deja un adevărat ritual când ajungem la stomatolog: sosim cu 30 de minute mai devreme, timp pe care îl petrecem în camera de joacă.
Iar când a fost invitată în cabinet, a fugit și s-a așezat pe scaun până să o ajungem noi din urmă. Am găsit-o întinsă, râzând cu gura până la urechi…
… iar tati s-a jucat de-a dentistul cu ea 😉
De fiecare dată, mergem în formulă completă, astfel încât Alexia să se simtă susținută din plin. De data aceasta, tati a fost cel care a stat mai mult cu fata în cabinet, căci eu mi-am luat inima-n dinți și am mers la un control, la etajul destinat adulților.
Până să ajung și eu pe scaunul stomatologului, am apucat să o văd pe fii-mea total relaxată și degajată, iar asta înainte să fie inhalosedată. M-am simțit ușurată că și-a recăpătat încrederea, cel puțin în dentist, iar asta chiar e mare lucru!
Ședința de inhalosedare a copilului a început cu exerciții de respirație…
Link video: https://www.youtube.com/watch?v=HzRW8ZqcJw8
… odată sedată, Alexiei i-a venit și mai tare cheful de făcut glume, de vorbit, de alintat
Link video: https://www.youtube.com/watch?v=hB7HyDhBpU4
Eeeiii și partea cea mai frumoasă este că Alexia a beneficiat și de un recital al doamnei doctor, care i-a cântat donșoarei mele atâââât de frumos 😉
Link video: https://www.youtube.com/watch?v=j7dgs4MX3os
Ah, era să uit de plombele Alexiei! Așadar… tadaaaaaam: PLOMBE VERZI!
Alexia a vrut să aibă plombe verzi, iar doamna doctor a ascultat-o 😉 Dar e bine să știți că mai sunt și alte culori: roz, mov, alb… le aflați la fața locului…
Aici găsiți înformații despre inhalosedarea copiilor la cabinetul stomatologic
Iar aici aveți lista de prețuri pentru serviciile clinicii la care noi mergem de la mic, la mare 😉