foto1 inka cheesecake

Cheesecake la rece+brioșe cu aluat umed, făcute cu un ingredient minune: ”înlocuitor de cafea”

Zilele trecute, am fost cu copilul la un atelier de gătit al cărui ingredient vedetă a fost un înlocuitor de cafea, obținut din cereale. Ei, v-am făcut curioși? Hai să vă mai zic ceva care să vă facă și mai curioși: ingredientul minune este indicat și copiillor. HA! Asta e lovitura decisivă, nu? Cum vine asta ”înlocuitor de cafea, bun de băut și de copii”? Am să vă zic. Dar nu acum. Mai întâi, vreau să vă povestesc cum a fost să gătesc (din nou) cot la cot cu fii-mea, sub bagheta unui blogger de food drag mie. Și, firește, să vă dau cele două rețete, pe care vă recomand să le încercați și voi.

Că Alexiei îi place să-și bage nasul în bucătărie, nu mai este un secret. Deja am publicat aici câteva rețete pe care chiar fii-mea le face. Și, cum ne place să bucătărim împreună, am acceptat invitația celor de la Inka de a merge la un ”atelier de gătit”. La fața locului, am avut o surpriză plăcută. Cea care ne-a îndrumat, șeful de trib din bucătărie a fost Mihaela Sava. Sau Prăjiturela, pe numele ei de food blogger. O tipă extraordinară, pe care îmi e drag să o urmăresc! Nu doar pe blog, ci și la tv. Este foarte naturală, foarte caldă. Urmăriți-o, vă veți convinge de spusele mele.

Nu sunt eu o expertă în ale gătitului. Dar asta nu m-a oprit să accept invitația. În fond, a fost și o ocazie să învăț. Și am învățat ceva de la Prăji: să nu mai amestec cu atât simț de răspundere aluaturile pufoase, că d-asta nu-mi cresc. Să nu ziceți că nu știți! Acum ați aflat, nah!

Ce urma să pregătim la atelierul de gătit la care am fost cu Alexia am aflat la fața locului. Cheesecake fără coacere (un desert pe care noi l-am mai făcut, dar sub altă formă) și brioșe din aluat umed (ceva nou pentru noi). Ce au avut în comun aceste deserturi? Ingredientul secret: Inka. Sau, popular spus, ”înlocuitor de cafea, obținut din cereale”. Tocmai pentru că este făcut 100% din ingrediente naturale, am aflat la atelierul de gătit, acest preparat poate fi consumat și de copii.

Care sunt ingredientele celor două deserturi à la Prăjiturela vă las să aflați din imaginile de mai jos.

ingrediente inka
ingrediente inka

Timp de preparare: o oră pentru ambele deserturi. O oră în care ne-am și jucat, ne-am făcut fotografii, ne-am conversat. Cum ne-au ieșit deserturile? Delicioase. Brioșele noastre s-au ”evaporat” înainte să le fotografiez, după ce Prăji le-a scos din cuptor. Nici acum nu mă dumiresc cum Dumnezeu Alexia le-a mâncat atât de repede! În schimb, cheesecake-ul am apucat să îl fotografiez din N unghiuri.

Dacă stau bine să mă gândesc… mda, acum, în timp ce scriu, mi-a picat fisa! Prea ocupată să fotografiez cheesecake-ul din borcan, nu am observat cum domnișoara Alexia a… halit toate cele 3 brioșe puse de noi în formele de silicon. Hmmmm… Bine, cred că trebuie să refac brioșele. Dedata asta, să fac mai multe, să apuc și eu să le văd și să le gust!

Cheesecake cu inka

cheesecake inka

Cum a fost pentru noi? Cred că vă puteți da seama din imaginile de mai jos:

Vă ziceam că ingredientul secret folosit pentru ambele deserturi a fost ceea ce popular este numit ”înlocuitorul de cafea”. În cazul nostru, este vorba de Inka. Acel Inka pe care îl știm din vremea copilăriei. Pentru că este un preparat obținut din ingrediente 100% naturale, pentru că este făcut din cereale, am lăsat-o și pe Alexia să guste. Să guste, am zis eu. Dar ea a băut vreo 3 pahare. Cum s-a simțit Inka în prăjturi? A dat un gust aparte. Un ”e ceva, dar nu știu ce” care dă savoare prăjiturilor.

Substitut al cafelei, obținut din cereale

Bogată în ingrediente naturale, Inka este un substitut al cafelei 100% din cereale. Secara, orzul și cicoarea au valori nutriționale remarcabile și beneficii precum: conținutul ridicat de minerale (magneziu, calciu, zinc, fier), vitaminaB, fibre alimentare care accelerează metabolismul și facilitează digestia. Băutura Inka poate fi consumată în orice moment al zilei. O poți include înritualul tău din weekend, când te uiți la serialul preferat sau chiar înainte de culcare! 

Cum se prepară?

Inka poate fi preparată înnumeroase feluri, din ingrediente precum: nuci, cocos, portocale, migdale, lămâie. De asemenea, poate fi  savurată cu lapte, fără lapte, rece sau fierbinte. Modul de preparare e atât de flexibil, încât e imposibil să nu găsești o variantă. La ce alte preparate puteți folosi Inka, cum o puteți consuma, găsiți aici.

Despre Inka:

Inka face parte din grupul Grana și se asociază cu naturalețea, lucrurile sănătoase și cultivarea obiceiurilor de familie. Produsul recunoscut la nivel mondial este un bun substituent al cafelei, realizat din ingrediente 100% naturale și păstrează aceeași rețetă dezvoltată de cercetătorii polonezi încă din anul 1971.

Succesul brandului, pe lângă caracterul sănătos și gust, se bazează și pe experiența, cunoștințele și grija pe care Inka o are față de nevoile consumatorilor săi.

Inka este o băutură gustoasă, potrivită pentru întreaga familie. Aduce ceva în plus meselor zilnice și completează gustările. Poate fi consumată atât acasă, cât și la serviciu, fără restricții.

Pe cei ce la Inka îi găsiți și pe Facebook și pe Instagram.

Mă poți urmări și pe FACEBOOKpe INSTAGRAMdar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

1 Comments

  1. Inka imi aduce aminte de copilarie!!! O sa caut si eu sa cumpar si poate in week-end o sa incercam reteta de cheescake!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close