”Cenușăreasa”, spectacol de balet suplimentat din motiv de… bilete epuizate

Am avut onoarea să schimb câteva cuvinte cu Felicia Filip despre cele ce se întâmplă la Opera Comică pentru Copii. Amândouă am fost plăcut impresionate de numărul mare de copii care vin la spectacolele de aici. Chiar și copii mici, de 3-4 ani, pot fi zăriți prin sală, îmi mărturisea soprana cu o imensă bucurie.

Cel mai bun barometru în astfel de situații este numărul biletelor vândute… sau nevândute. După ce biletele pentru prima reprezentație, cea de la ora 11.00, s-au epuizat în numai câteva zile de la punerea în vânzare pe platforma bilete.ro, conducerea Operei Comice pentru Copii a decis programarea unei reprezentații suplimentare cu baletul “Cenușăreasa”, sâmbătă, 28 martie 2015, de la ora 13:00.


Ambele reprezentații, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu (Opera Comică pentru Copii a reluat astfel unul dintre cele mai apreciate spectacole de balet din repertoriu), fac parte din Campania Națională “Artiștii pentru Artiști”, la care Opera Comică a aderat începând cu această stagiune. Inițiată în 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti are menirea de a sensibiliza opinia publică în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici, cu probleme de sănătate, din toată ţară.

Această campanie socio-culturală se derulează anual în perioada martie – aprilie și este un omagiu adus solidarităţii teatrale, pe 27 martie fiind sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului.

 

Vânzări record în ultima lună la Opera Comică pentru Copii

 

Luna aceasta marchează un succes de casă pentru Opera Comică pentru Copii: la încheierea celor 17 reprezentații ale musical-ului “Peter Pan”, care a avut premiera pe 13 februarie 2015, rezultatele sunt grăitoare: 6.719 bilete vândute şi 7.208 spectatori prezenți în sală. Astfel, acesta a devenit primul spectacol cu grad de ocupare 100% din palmaresul instituției.

De asemenea, începând cu 24 martie 2015, spectatorii pot achiziționa deja bilete la cele 16 reprezentații ale următoarei premiere din stagiunea curentă: opera “Flautul fermecat”, a cărui regie este semnată de Cristian Mihăilescu și va avea premiera oficială pe 24 aprilie 2015..

Anul acesta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte două noi producții: “Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) şi “Aventurile Baronului Münchhausen”, de Dan Dediu (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu”).

 

PROGRAMUL reprezentațiilor OPEREI COMICE PENTRU COPII:

 

Musicalul “PIMPIONE”:

  • Luni: 23, 30 martie, ora 11.00
  • Marți: 24, 31 martie, ora 11.00
  • Miercuri: 25 martie, 1 aprilie, ora 11.00
  • Vineri: 27 martie, ora 18.00

 

Baletul ”CENUȘĂREASA”:

  • Sâmbătă 28 martie, orele 11.00 și 00

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro – cu 48 de ore înainte de spectacol – și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) – cu o oră înaintea începerii spectacolului – în limita locurilor disponibile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close