sex symbols by blogulmamei.ro

Despre sex. Ce vrea să afle fii-mea despre sex?

Mami, ce e aia sex?

Hai că am ajuns să vorbesc cu fi-mea despre sex, înainte ca ea să îmi ceară să o lămuresc ce sunt chestiile alea dintre picioarele fetelor, respectiv, băieţilor… Asta ca să mă exprim eu delicat, că varianta birjărească sunt convinsă că a auzit-o de nşpe ori, căci mulți slobozi la gură se găsesc pe toate drumurile. Nici măcar nu m-a întrebat ce e chestia aia țuguiată pe care fac băieții pipi şi ea de ce nu are aşa minunăție, ca să nu se mai chinuie p-afară să se lase pe vine să-şi facă nevoile fără să se mai ude. Nu, tăticu’, a mea a sărit direct la sex. Just like that! A se nota: nici măcar nu împlinise 6 ani când a vrut să ştie ce e aia sex…

Ah, m-a mai întrebat, pe la vreo 5 ani şi jumătate “Ce înseamnă şecşi?”, adică sexi. P-asta am lămurit-o fără emoții: “E cineva frumos, atrăgător, care arată plăcut”. “Ah, adică aşa cum eşti tu, mami”. La aşa compliment, nici că mi-a venit să îmi contrazic copilul. Plus că m-am simțit şi eu bine, recunosc. Ce, eram fraieră să îi zic că nu e nimic sexi în şunculițele şi celulita mea?
Să revin la întrebarea inițială… “Ce e aia sex?” O întrebare care, pe vremea mea, maică, îi făcea pe mulți părinți să le dea câte o scatoalcă odraslelor pentru obrăznicie, pe alții să îşi trimită plozii la plimbare şi să revină cu întrebări pentru vârsta lor, sau unii se mulțumeau cu răspunsuri în coadă de peşte.
Eu nu vreau să urmez niciunul dintre exemplele de mai sus. Mi-am propus să îi spun eu copilului, să afle de la mine toate chestiile “ruşinoase” la care ştiu să îi răspund, iar unde sunt depăşită… voi vedea eu ce soluție voi găsi.

Deci, la nici 6 ani, fii-mea a vrut să ştie ce e ăla sex… Şi a pus întrebarea în contextul potrivit: “Dragoste ştiu ce e, dar sex?” Am încercat şi cred că mi-a ieşit să nu par surprinsă, intrigată, deranjată de întrebarea ei. În câteva secunde, trebuia să coc un răspuns pe înţelesul ei, dar şi să anticipez ce alte întrebări vor urma.

“Sex e ce fac oamenii mari atunci când vor să facă un copil”, i-am servit-o eu. “Copil care stă în burtă la mame, aşa cum am stat eu la tine?”. Ei, fix la întrebarea asta nu mă aşteptam. Mă gândeam că va dori detalii, informații despre procedeul tehnologic, d-astea mai grele…

“Da, exact”. “Bine, am înțeles!”, zice ea mulţumită. End of story. Atât!
Ştiu, s-a terminat prea brusc şi v-a luat pe nepregătite finalul ăsta. Dar, vorba aia, c-aşa-i în… sex. Se întâmplă şi accidente şi totul se termină prea repede, pe neaşteptate.

5 Comments

  1. Finalul articolului face tot articolul :)))
    Eu zic să meditezi profund, a copt-o bine, și o să te mai pălească după ceafă cu câteva… fix când nu te aștepți.

  2. pai fix atat o interesa.conform varstei. peste o vreme va dori si detalii. bravo tie ca nu i le-ai dat de acum. stau si ma minunez ca am ajuns cu ei la varsta la care deja vorbim despre asta :(((… almeu dante nu pune intrebari, observa si trage concluzii :))).

    1. Sunt convinsă că va dori şi detalii, iar eu trebuie să mă pregătesc sufleteşe şi informaţional pentru etapa asta. Dacă Dante trage concluziile potrivite, atunci e bine 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close