Ce-or mânca animalele astea? Puzzle

Nu, animalele nu mănâncă puzzle. Sau, mă rog, nu toate 😛 Zilele trecute, făcând curat, am dat peste un puzzle pe care îl comandasem cu muuult timp în urmă la edumagazin.ro. L-am pus eu bine. Atât de bine, că uitasem de el 😉 Ei, hai, nu râdeţi de mine, vine o vârstă la care (pe mai toţi) ne lasă memoria. Descoperirea făcută a picat la ţanc, căci de ceva vreme, Alexiei i s-a pus pata pe puzzle-uri, pe care le face în doi timpi şi trei mişcări. Şi nu puzzle-uri din 15-20 de piese! Dacă “avem tupeul” să  îi dăm un joc cu 20 de piese, se uită nedumerită la noi: “Aăta e pentru copii mici”. Aşa că de ceva vreme căutăm puzzle-uri de 50 de piese. Pe care le face. Singură, fără ajutor 😉 Sincer, eu nu aş fi reuşit nici cu 20 de piese să fac un puzzle…

DSC02356

În contextul acesta, am rămas surprinsă să văd că Alexiei i-a plăcut taaare mult puzzle-ul pe care îl dosisem eu bine în dulap. Şi, culmea, nu era o imagine din mai mult de 20 de piese 😉 De ce i-a plăcut? Că a fost ceva antrenant, instructiv, amuzant. “Să învăţăm animalele sălbatice şi domestice”, puzzle 4 ani+ cu 24 de piese cu imagini faţă-verso. Am văzut acum pe site-ul celor de la edumagazin că nu mai au varianta noastră de joc, dar au ceva similar. La un preţ ok.  

 

Cred că pe Alxia a atras-o pentru că, în primul rând, am interacţionat, am făcut o poveste în jurul fiecărui animal. A descoperit animale noi, a aflat ce mănâncă ele, unde “locuiesc” şi ce sunete scot unele animale, altele decât cele pe care le ştia deja. Dacă puzzle-urile cu diverse imagini preferă să le facă singură, de data aceasta Alexia a vrut să ne jucăm împreună. Şi ne-am jucat, ne-am distrat, ne-am prostit, ne-am… simţit bine!
Sunt piese cu diverse animale, care trebuie lipite cu imagini din care fie aflăm ce mănâncă respectivele animale, fie unde stau ele. De exemplu broasca stă pe lac, castorul ronţăie o bucată de lemn, cămila se găseşte în deşert, şamd. Dar, mai bine, las imaginile să vorbească.

DSC02375

DSC02343

DSC02357

2 Comments

  1. Bravo Alexiei pentru rezolvarea puzzle-urilor. Si eu ma orientez spre jucariile educative pentru baietii mei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close