Ce le face fericite pe femei?

S-a făcut un sondaj al cărui scop a fost acela de a afla răspunsul la dilema pe care, spun legendele, bărbaţii încă nu au elucidat-o… ”Ce le face fericite pe femei?”. Aş zice că nici ele, femeile, nu ştiu cu toatele care este răspunsul. Citind ”în diagonală” rezultatele sondajului, la care au participat în mare parte mame, am tras următoarele concluzii:
***femeile cer ajutorul abia când nu mai au timp sau sunt la capătul puterilor şi atunci apelează în principal la soţ sau la părinţi.
*** femeile spun că fericirea lor depinde de alţii
*** femeile cer ajutor divin atunci când dau de greu, rugându-se pentru linişte sufletească, sănătatea lor şi a familiei, pentru înţelepciune şi răbdare
*** ca să se relaxeze, doamnele ascultă muzică, fac o plimbare, aleg să gândească pozitiv sau să se roage, consumă ciocolată, dorm, fac sport, citesc, se joacă alături de copii
*** Urania Cremene spune că împlinirea sufletească sau personală ar trebui să ocupe primul loc

Sondajul a fost realizat on-line, pe site-ul postului Radio Itsy Bitsy. Majoritatea doamnelor intervievate au declarat că fericirea lor depinde de alţii, 59,2% dintre ele legând starea de bine de soţ, 69,1% de copil , restul factorilor care aduc fericire în viaţa femeilor fiind viaţa profesională sau chiar societatea. “Lipsa de fericire-împlinire sufletească este dată de prioritatea în care aceste femei îşi aşează rolurile. Atâta vreme cât altceva sau altcineva decât tu însâţi reprezintă prioritatea principală pentru tine în viaţă, starea de împlinire sufletească devine aproape imposibilă şi are consecinţe pe termen lung, mai degrabă decât scurt. Mai precis, în momentul în care copilul părăseşte cuibul familial, sau relaţia de cuplu s-ar rupe, aceste persoane îşi vor pierde busola. Consider deci, că împlinirea sufletească sau personală ar trebui să ocupe primul loc.” comentează rezultatele sondajului Urania Cremene, Master Trainer&Parenting Coach.

Deşi sunt adesea împărţite între foarte multe roluri în viaţă – cel de mamă, de soţie, de profesionistă sau de gospodină – femeile se gândesc să apeleze la ajutorul altora, doar în ultimă instanţă. Din sondajul Itsy Bitsy aflăm că 84,6% dintre femei apelează în primul rând la sprijinul soţului/partenerului, solicitând cu precădere ajutor în gospodărie, supravegherea sau transportul copilului, dar şi suport emoţional – ascultare, înţelegere şi sfătuire. Peste 52% dintre femeile intervievate cer ajutor divin atunci când dau de greu, rugându-se pentru linişte sufletească, sănătatea lor şi a familiei, pentru înţelepciune şi răbdare.

Doar 5% dintre aceste femei apelează la ajutor de specialitate, precum terapeut sau coach şi atunci când o fac, se confruntă deja cu situaţii de criză. Pentru a se relaxa şi a-şi recupera starea de bine, femeile, care au participat la sondaj, declară că ascultă muzică, fac o plimbare, aleg să gândească pozitiv sau să se roage. Apoi, în preferinţele lor de metode de regenerare urmează: ciocolata, somnul, sportul, lectura sau joaca cu cel mic.“Bucuria o regăsesc împrejurul meu, în interiorul meu ascunsă, neîncrezătoare, stingheră, inhibată uneori, îmi mai regăsesc bucuria abundentă, autentică în natură, în oamenii pe care îi am alături, în bucuria noilor contacte, în persistenţa vechilor relaţii, în zâmbetele întoarse ca un bumerang.” declară una dintre mămicile ascultătoare Itsy Bitsy.

 

 

“Ştim că mamele sunt adesea atât de concentrate pe nevoile copiilor şi ale familiei, încât uită să mai aibă grijă şi de ele. De aceea, în luna martie vrem ca toate femeile să se simtă susţinute, înţelese şi ajutate să-şi ofere momente de relaxare şi de bucurie. Şi le-am întrebat direct pe ele de ce au nevoie cu adevărat, creând apoi programe speciale pentru starea lor de bine. Aşa că, staţi pe frecvenţa Itsy Bitsy FM şi surprizele vor fi multe!” declară Nadia Tătaru, Director General Itsy Bitsy FM.

În luna martie Itsy Bitsy FM oferă femeilor exact ceea ce-şi doresc: ascultare, apreciere, inspiraţie pentru o viaţă mai bună şi motive de relaxare. Surprizele pregătite pentru doamnele ascultătoare includ premii de răsfăţ, emisiuni tematice, dedicaţii muzicale atent alese şi vorbe de apreciere şi susţinere. În plus, Itsy Bitsy îşi asumă rolul de inspiraţie pentru soţii şi copiii ascultătoarelor, pe care îi vor provoca să le facă exact surprizele pe care şi le doresc doamnele.

1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close