Ce faci când mergi la mare cu copilul şi plouă? Colorezi

Gata concediul. Înapoi la muncă. 🙁 Cam scurt, ce-i drept, dar asta este.

Când am plecat de acasă, am pus în bagaj o grămadă de jucării şi jucărioare pentru Alexia, dar şi cărţi de colorat şi de poveşti. Asta pentru că ştiam că 2 Mai e o staţiune mică, unde nu ai tiribombe sau alte atracţii pentru copiii de vârsta Alexiei (3 ani şi 4 luni). Din păcate, n-am avut parte de o vreme prea bună. A bătut vântul, a fost rece, a plouat cu găleata, dar a ieşit şi soarele din când în când. Aşa că bagajul ”antiplictiseală” pe care l-am pregătit pentru fii-mea ne-a salvat de la serile cu un copil plictisit şi irascibil. De departe vedetele serilor petrecute în cameră au fost cărţile de colorat de la edumagazin.ro, pe care le-am comandat cu ceva timp înainte de a pleca la mare special pentru a-i oferi Alexiei ceva nou, care să o atragă, care să o ţină ocupată. Dintre toate cele comandate, am luat cu noi doar două cărţi: ”Grădina Zoologică”  şi ”La fermă”, care, văd, acum sunt şi la promoţie.
DSC09479

DSC09478

Ambele i-au plăcut Alexiei foarte tare, în primul rând pentru că sunt cu animale. De ceva vreme nu mai vrea să se uite la Disney Junior, ci la documentare cu animale. Mă mai pune să îi şi povestesc!

Revenind la cele două cărticele, mi-au fost de mare ajutor, aşa cum am spus, în serile de concediu în care nu puteam ieşi cu Alexia la joacă, în curtea pensiunii. În primul rând ne-am distrat colorând în tandem, pe echipe, când tati+Alexia, când mami+Alexia. Apoi, i-am explicat Alexiei cum stă treaba la o fermă, cum nenea merge cu tractorul, are grijă de animale şamd. Am inventat o serie de povestioare legate de imaginile din cărticele. Prinţesa noastră  a fost foarte încântată de ele, atât de tare, încât le-a aşezat cu grijă lângă perna ei, şi a dormit cu mâna pe ele. Iar de cum se trezea, ne aducea cărţile şi ne ruga să ”cololăm”.
DSC09471

3 Comments

  1. Ai fost inspirata sa iei carti de colorat, eu am plecat fara nimic pentru distractie (pentru ca am plecat cu trenul si am carat singura am luat doar o galetusa si o lopatica) si in camping se uita la alti copii cum coloreaza si voia si ea. Pana la urma i-am dat un pix si am trimis-o sa ceara o foaie de la alt copil si s-a descurcat si asa 🙂 Dar pe viitor, sigur iau cu mine foi si creioane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close