Ce facem cu copiii în luuunga vacanță de vară?

E prima oară când, pentru mine, vacanța e un coșmar. La propriu, pentru că e o maaare problemă ce facem cu copilul în perioada asta? Unde o ducem cât suntem noi la muncă? Bun, există acele grădinițe de stat din fiecare sector, deschise pe perioada verii. Daaar va trebui să ne iubească foarte tare Doamne Doamne pentru ca anul acesta să fie una la îndemână, mai în drumul nostru adicătelea. Căci până și dusul & luatul copilului la/de la grădi ar putea fi o problemă atâta timp cât amândoi vrem ne păstrăm joburile și încetăm să întârziem/să ne învoim de atâtea ori pe motiv că trebuie să plasăm/recuperăm copilul.

Facem parte din categoria oamenilor care nu au… Nu au rude la țară (unde să ”arunce” plodu’ pe perioada verii, cât sunt închise grădinițele), nu au un neam mare (ca să paseze copilul vreunei rude până vin ei de la serviciu), nu au un buget care să le permită angajarea unei bone, nu au vecini/vecine disponibili/disponibile să aibă grijă de plod 8-9 ore zilnic (chiar și duminicile) până vin părinții prea ocupați de la serviciile lor istovitoare. Dar avem: una bunică posesoare de coxartroză (care abia se deplasează și care nici în cele mai frumoase vise nu va putea ține pasul cu un copil zglobiu și plin de energie), una bunică imobilizată în scaunul cu rotile, una bucată bunic, care trebuie să facă precum titirezul în jurul bunicii din scaun. Și atât! Ah, și mai avem joburi cu program pe sistemul ”fără număr”. Și gratis, dacă se poate.

Așa că am început să studiez piața. Să găsesc o grădiniță privată deschisă vara, un afterschool, ceva, care să fie pe lângă casă, să ne inspire încredere, de care să auzim numai vorbe bune de la alți părinți, ceva cu prețuri care să nu ne ducă la sapă de lemn (mă rog, să nu ne dea cu minus mult, că, oricum, suntem pe avarie de când cu criza lu’ Pește Părjit).  Și, uite-așa, cum mă tot dădeam eu de ceasul morții tot frecând goagălul ba pe forumuri, ba pe bloguri în căutarea acelui ”perfect place”, primesc un e-mail de la Elefănțelul Curios. De parcă mi-ar fi ghicit oamenii gândurile!

Recunosc, nu am vrut să deschid să citesc pentru că m-am gândit că mă vor da pe spate tarifele pentru summer school-ul lor. Dar, cum sunt ușor masochistă, mi-am spus, ce naiba, hai să văd până unde pot ajunge unii cu prețurile. Deja eram învățată cu tarife de la 1500 de lei în sus. Și am avut, într-adevăr, un șoc. 650 lei program prelungit! Hopa! Ceva nu e-nregulă! Prea ieftin, îmi zic. Vedeți cum e omul? Vrea ieftin, vrea și luna de pe cer și stelele, iar când le primește se ferește să le ia, că, deh, e prea frumos să fie adevărat!

Așa că. Văzând și analizându-le oferta, mi-am zis că poate vreți să aruncați și voi un ochi. Mie-mi place de ei și zău că vreau să prind un loc, asta dacă grădinița de stat deschisă pe perioada verii va fi la mama naibii!

Până acum, din câte am văzut, mi se par cele mai decente prețuri pentru summer school în sectorul 4, zona Piața Sudului-Constantin Brâncoveanu. Ah, și, culmea, că în viața asta nimic nu e întâmplător, când Alexia era încă în cărucior, locuiam aproape de Elefănțel și mă tot plimbam cu ea prin fața vilei, printre casele de acolo 😉

17 Comments

 1. chiar suna bine oferta lor.. daca imi era in zona, i-as fi dus just for fun … ca spre norocul meu au cu cine sta acasa, dar socializare nu strica nimanui

 2. 650+ 15 ron pranz*20 zile= 950 ron. Nu e chiar asa ieftin si copilul tot trebuie sa manance mancare calda la pranz, nu poti sa ii dai numai gustari,mai ales daca altii mananca ciorba/felul 2. Zic si eu 🙂

 3. Hey…. si noi ne-am tot interesat si pe langa noi gradinitele private costa tot cam atat…poate cu maxim 100 ron in plus. Nu mi se pare chiar ieftin. Eu stau si ma gandesc ca daca platesc atat pe luna atunci adio concediu cu ea la mare / munte. Noi o sa jonglam cu concediile….cand eu, cand F., cand amandoi :P, o sa mai vina si soacra cand va putea…mai apelam cateva zile la cumnata mea…si cam asta va fi. Oricum ai da-o e un chin cu vacanta asta – nu imi imaginam ca va fi asa de complicat :(.

  1. noi nu putem jongla cu concediile, că am tot luat în celelalte vacanțe… Oricum o dai, peste tot e scump. dar va trebui să găsim o soluție, căci nu pot căra copilul la serviciu. nu e genul de copil care să stea cuminte la un birou să deseneze, să coloreze ore-n șir

 4. In caz ca vei avea nevoie de alternative, in zona e si Eurokid: http://www.gradinitaeurokid.ro/Program.html. Noi am fost la sediul 2 si ne-a placut tare mult acolo. Din cate tin minte, e deschisa toata vara, dar verifica pentru ca l-am mutat pe David de ceva timp de acolo, nu ne mai era in drum deloc.E pe Alunisului, strada cu RCS RDS care pleaca din rond de la Brancoveanu.

   1. :)) Am suferit un soc la revenirea la munca si nu am mai reusit sa scriu. Pe urma mi-a parut rau si, de aproape un an, vad ca reusesc sa le imbin. Dar ma ajuta el, este foarte incantat ca tin un jurnal despre el :P.

    1. Daa, şi eu am fost praf când am revenit la job. Sincer, şi acum sunt cam ”şocată”, de n-aş mai munci atât de mult în detrimentul timpului de calitate petrecut cu copilul meu. Dar asta e, nu m-am născut într-o familie bogată, atât de bogată încât să-mi permit să fiu casnică. 🙂

     1. Asta ma framanta si pe mine. Plecam dimineata la 7.30 – 8.00 si, de cele mai multe ori, nu ne intoarcem mai devreme de 7.30 – 8.00 cu tot cu drum, eventuale cumparaturi etc. Acum ma streseaza gandul ca mai are un an, intra la clasa 0 si o sa isi petreaca toata copilaria in scoala si la aftershool. Acum urmeaza sa stau un an si un pic acasa cu al doilea si mi-am propus sa gasesc o solutie mai buna pentru aceasta situatie. Sper sa imi si iasa :), nici noi nu ne permitem sa stam cu un salariu.

 5. Si o ve_ti trezi si in vacanta la 7.30 in fiecare zi pentru a merge la program full de 8 ore la peste 30 grade… Trist, foarte trist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close