Ce citim?

Pe la vreo 6 luni i-am arătat Alexiei o cărticică bogat ilustrată, special făcută pentru pici. Reacţia ei: s-a uitat la ea vreo 1-2 minute, apoi şi-a văzut liniştită de maimuţoii ei. Dar asta nu m-a împiedicat să îi mai cumpăr cărţi. Deh, strânge mama de pe acum să-i facă o bibliotecă bogată fetei ei, că doar una e fetiţa mamii J.
Zilele trecute i-am luat „Iliada”, tot aşa, bogat ilustrată, special pentru copii. De data asta, Alexia a fost foarte atrasă de carte (Unde-i profa mea de latină să audă asta?!). Ba chiar a lăsat orice jucărie în favoarea cărţii. A dat ea ce-a dat cu mânuţele în copertă, după care a început să tragă de ea. „Ei, las’, şi ce dacă o strică, îi ia mama alta”, mi-am spus eu.
 
Şi tot trăgând aşa de ea, găluşca mea a reuşit să o deschidă. Uimire totală când a văzut noua imagine. Iar a dat ce-a dat cu mânuţele în carte, după care a reuşit să mai dea câteva pagini. Şi s-a amuzat aşa minute în şir.
Când a dat semne de plictiseală, i-am adus o altă carte, „Pisicile aristocrate”, (preferata mea – lesne de înţeles de ce, nu?). Am pus-o peste „Iliada”. Alexia s-a uitat ce s-a uitat la noua carte, după care a împins-o mai încolo şi şi-a reluat bătutul „Iliadei”. „Vai, mami, nu-ţi plac «Pisicile aristocrate»? Hmm, trebuie să lucrăm la asta”. Oricât aş fi încercat să-i impun Alexiei o anumită carte, ea nu şi nu, o voia pe a ei. Deh, tăuroaică încăpăţânată. Oricum, a fost un moment extrem de amuzant.

17 Comments

  1. >Ce citim? Thu Jan 20, 2011 13:10 pm Pe la vreo 6 luni i-am arătat Alexiei o cărticică bogat ilustrată, special făcută pentru pici. Reacţia ei: s-a uitat la ea vreo 1-2 minute, apoi şi-a văzut liniştită de maimuţoii ei. Dar asta nu m-a împiedicat să îi mai cumpăr cărţi. Deh, strânge mama de pe acum să-i facă o bibliotecă bogată fetei ei, […]

  2. >Cartea cu pisicile e preferata Elizei. Are toata colectia dar ea o prefera pe asta si daca ii dispare din raza vizuala imediat incepe s-o caute. Sunt amuzanti cum fac ei pasiune pentru ceva, desi poate nu inteleg in totalitate ce si cum.

  3. >I-am luat si eu Iliada, dar nu a bagat-o in seama. El e mort dupa animale, asa ca e fan Dumbo si Bambi, tot din seria de la Adevarul. Doar ca inca nu prea se pricepe sa dea paginile, asa ca se enerveaza si incepe sa dea cu palmele in ele.

  4. >Si eu i-am cumparat carti de pe acum Irinei. Rade sotul meu de mine de fiecare data. Dar de ele ce sa mai zic ca i-a luat creta colorata cand avea 2 luni? :)Ai o leapsa la mine pe blog, daca ai timp si placere.

  5. >@ Laura: cred ca la vârsta asta ei fac pasiune nu pentru o carte anume, ci pentru culorile ei, pentru aspectul ei. Cel puţin asta e părerea mea de nespecialist… de mamă începătoare, dacă vrei :)) Nouă ne-a picat fisa să luăm colecţia asta abia când au apărut Pisicile aristocrate :(( Am rarat frumuseţe de poveste cu Bambi

  6. >@Ella: Alexia are acum o etapă în care e atrasă de tot ce e roşu. A trecut de faza cu albastrul, poate de aceea nu e interesată de Pisicile aristocrate… Dar când o să-i citească mami povestea, iar ea va înţelege, cine ştie… Om vedea până atunci

  7. >@ Deea: eu zic că tu ai un avantaj faţă de soţul tău: cărţile nu expiră, pe când creta… nu cred că mai e la fel de bună peste ani şi ani… Nu? Eu şi Tibi ne sunăm reciproc să ne anunţăm ce cărţi am luat pt Alexia, nu de alta dar s-a mai întâmplat să cumpărăm amândoi aceeaşi carte :)) Merci de leapşa, am recepţionat şi o voi onora cât de curând. Deocamdată mai am una de la Bea…

  8. >da, avem: din plastic sau din material textil…. 😀 ca a cam mancat destula hartie la viata ei. Pe cele "naturale" le vede numai la reprizele de citit. 🙂

  9. >Buna, mai gasesti Bambi la libraria Adevarul, de altfel pe toate le gasesti acolo. Eu vreau sa ii cumpar pe rand si prima colectie Disney, cea cu printesele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: