Copiii-Romani-de-Pretutindeni-Sarbatoresc-Ziua-Nationala-a-Romaniei

Ce ar transmite copilul tău României, de ziua ei? Se caută copii care să vorbească despre România

Se apropie 1 decembrie, Ziua Națională a României. Prima noastră Zi Națională ca expați. Ne-am despărțit de România în vara aceasta, dar dorul de cei dragi de acasă este prezent. Nu avem cum să nu-l simțim și nici nu poate fi ”cântărit” în funcție de cât de mult timp a trecut de când nu mai suntem în România. Cel puțin, așa văd eu acum lucrurile. Cum va fi peste un an, doi, nouă, douăzeci… sănătoși să fim și vom vedea.

Despre acasă și despre România noi, adulții, putem spune câte în lună și în stele. Dar copiii? Ce pot spune ei despre România? Și, mai ales, ce mesaj ar putea ei transmite României? Ei bine, asta vor să afle și cei de la Itsy Bitsy, cei alături de care am petrecut ani buni în România, chiar din perioada ”facerii” acestui post, aș putea spune. Și, pentru că am asistat la facerea primului post de radio românesc pentru copii, e firesc ca acesta să ocupe un loc aparte în sufletul meu. La fel și inițiativele marca Radio Itsty Bitsy. Așa că, îmi face o imensă plăcere să anunț că Asociația Părinților Isteți, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Itsy Bitsy și comunitatea Repatriot au pus la cale o super-petrecere de Ziua Națională a României. Iar evenimentul este adresat atât celor din țară, DAR ȘI DIN DIASPORA

Ce pot face cei din afara României? Pot trimite repede-repejor o filmare în care copilul sau copiii fac o urare României. Este un concurs drăguț pe tema asta. Iată, mai jos, linkul și detaliile aferente.

Concurs sau nu, sincer, mi se pare tare faină ideea, nu?

Pe 1 Decembrie, de la ora 14:00 până la ora 22:00 – ora României, se încinge petrecerea românească alături de Leon Magdan – Profesorul de joacă și toți SuperEroii Itsy Bitsy, cu muzică, jocuri, ghicitori și povești românești. Mesajele se vor ține lanț și vor fi transmise din inimi de români atât de către copiii din țară, cât și de la cei care locuiesc acum în țările Uniunii Europene, Canada sau SUA. Și vedetele preferate de familii vor intra într-o leapșa a urărilor pentru România și vom afla ce urează țării Smiley, Andreea Marin, Nicu Alifantis, Ivan Patzaichin și mulți alții. Românii de pretutindeni sunt invitați să se înscrie pe pagina de facebook a evenimentului, pagină unde puteți afla mai multe despre petrecerea de 1 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close