Da, da, despre absorbantele din acea perioadă a lunii vreau să vorbesc. Cu acest subiect, cred, cei 2, hai 3 (să fiu generoasă) domni care trec pe-aici sigur vor închide fereastra blogului şi vor spune „Pas”, aşteptând alte postări. Dar, zic, cred că ar fi bine să ştie şi ei câte ceva despre absorbante, nu se ştie când vor fi trimişi URGENT de nevastă, iubită sau chiar fiică (ştiu cazuri) să ia tampoane/absorbante.
Ştiţi cu toţii reclama aia stupidă la absorbante în care o voce feminină spune că punea vată peste absorbant. Mare aberaţie! Mare tâmpenie! Mi se pare chiar o jignire, sincer. Tocmai din cauza, sau, mai bine mulţumită, acelei reclame, am renunţat să mai folosesc acea marcă de absorbante. Mi se părea o insultă la inteligenţa mea. Aia câtă e! Au trecut ceva ani de când nu le mai folosesc, însă problema cea mare e că nu am găsit altele care să mă mulţumească.Până când am descoperit Lady Anion. Hai că fraza asta a sunat ca una tâmpă de la teleshopping, dar asta e realitatea. Greu, frate, cu absorbantele! De ce? Păi pentru că nu absorb bine, pentru că irită, încing, sunt prea parfumate, sunt tratate cu prea mult clor şi irită, se rup, nu se lipesc bine, sunt prea mari, prea mici… and so on. Acum câteva luni (bune), am primit invitaţia de a testa nişte absorbante din bumbac organic. ”What the hell, să le încerc, că doar mi le dau moca”, mi-am zis. Şi am cerut trei tipuri din multitudinea lor de absorbante: de noapte, de zi – ambele pentru flux mare, şi absorbante zilnice, pentru zilele de final.
Am beneficiat şi de o demonstraţie la faţa locului. Ştiţi voi, d-aia cu punem un lichid absorbantul nostru şi aceeaşi cantitate pe unul al concurenţei. ”Ha-ha, io-te, dom-le, ca în reclame. Şi ce-o să văd? O să absoarbă al lor cu 3 secunde mai devreme decât al celorlalţi?”, m-am întrebat eu. Ei da, a absorbit. TOT lichidul, iar absorbantul concurenţei se scălda în apa care băltea şi pe birou. Apoi cei care au făcut demonstraţia, au pulsat. Au dezmembrat absorbantul lor, l-au stors temeinic – n-a curs un strop! – după care au rulat banda aceea pufoasă din el şi au introdus-o într-un pahar plin cu apă. L-au lăsat aşa, apoi am discutat despre compoziţia produselor pe care ei vor să le impună şi pe piaţa din România. Am uitat de pahar. Daaar, la final, el a fost readus în discuţie. Am rămas mască, aşa cum reacţionezi în faţa unui număr de magie: totul se transformase într-un gel foarte gros, au întors paharul cu gura-n jos şi nu a căzut nimic, dar nimic din pahar. Cică în aşa ceva se transformă şi sângele nostru care ajunge pe absorbantul cu pricina. Am repetat experimentul acasă şi cu unul din absorbantele primite. Am vrut eu să mă conving că nu era mai special cel folosit la demonstraţie (Deh, Toma Necredinciosul scrie pe mine!). L-am pus în pahar şi… nimic. Nu a curs nimic nimic!
Undeva pe la minutul 2.29 puteţi urmări o demonstraţie similară celeia la care am asistat eu
https://www.youtube.com/watch?v=cZOLTaiS3mg
După polologhia şi sesiunea de întrebări şi răspunsuri, am primit pachetele cu absorbantele solicitate plus câte unul desfăcut, să-l vedem înainte de a ne decide dacă le vom testa sau nu. Ce să zic, a fost plăcut la atingere (cu palma, că doar nu mi-l puneam pe loc în chilot!). Bumbac fin, maică, bumbac fin, care, mă gândeam eu, mă va ”gâdila” plăcut în zilele alea scârboase. Nu tu miros de parfum sau de clor, nu tu suprafaţă de contact ca plasticul, aşa cum au avut majoritatea absorbantelor testate de mine. La prima vedere mi-a plăcut.
Am aşteptat ”perioada” pentru testare. Le-am încercat. O lună, două, trei… şi nu m-am mai putut opri. Aşa că, acum, pot spune că am devenit fan Lady Anion, absorbantele organice aduse în România de Anion Care.
Ce mi-a plăcut mie la aceste absorbante: nu mi s-au părut incomode, nu s-au dezlipit sau mişcat de pe lenjerie, nu le-am simţit, nu sunt parfumate, nu produc mâncărimi sau iritaţii. Absorbantele sunt compuse în totalitate din materiale biodegradabile, adezivul lor este unul non-toixic, folosit în industria alimentară.
Să vă mai dau ceva ”detalii tehnice”, deşi găsiţi muuult mai multe pe site-ul lor, sau pe pagina de Facebook.
Absorbantele Lady Anion conţin:
- Bumbac organic
- Adeziv alimentar
- Film impermeabil
- Bandă cu emisie de ioni negativi (6000/cm3), cu turmalină şi infraroşii
- Gel polymer biodegradabil
- Folie de aluminiu impermeabilă
Mai multe despre compoziţie aici
Producătorii absorbantelor anionice Lady Anion spun că se deosebesc de toate produsele similare prin prezenţa benzilor anionice de înaltă tehnologie, incorporate în absorbante. Aceste benzi, la contact cu corpul, încep să genereze un flux dens de anioni pentru următoarele maxim 7 ore, elimină apariţia ţi multiplicarea bacteriilor, reglează pH-ul vaginal, înlatură mirosurile neplăcute şi protejează de iritaţii, inflamaţii şi infecţii.
Lady Anion sunt de 8 tipuri:
Pantiliner – pentru uz zilnic (12 lei)
Tangaliner – pentru uz zilnic (12 lei)
Absorbant de zi 2 picături (13 lei)
Absorbant de zi 3 picături (13 lei)
Absorbant de noapte 4 picături (14 lei)
Absorbant de noapte 5 picături (14 lei)
Absorbant menopauză – pentru perioadele de premenopauza, menopauză şi postmenopauză (15 lei)
Absorbant incontinenţă urinară (15 lei)
Absorbantele Lady Anion se achiziţionează numai de la distribuitorii autorizaţi Anion Care, şi, cum eu m-am înscris în reţeaua lor, căci, sincer, mi-au plăcut şi le folosesc doar pe acestea, dacă doriţi să comandaţi produsele lor, vă invit să-mi daţi mail (cristina.ologeanu@gmail.com) şi voi executa comenzile.
Oooh .. de cand caut eu astfel de absorbante care sa ma scape de contactul cu plasticul. Acum nu am nevoie dar in cateva luni, dupa ce nasc si revine treaba lunara,ma infiintez cu comanda :D.
Te aştept. Naştere uşoară!