Carioci de suflat, de scris pe haine & pereți și alte trăsnăi de la BABY EXPO

Au trecut ceva ani de când nu am mai fost pe la BABY EXPO. Ieri, cum am avut dimineața liberă, mi-am zis să dau o fugă să văd ce și cum. Și am găsit o grămadă de chestii pentru fii-mea. Cele mai tari mi s-au părut niște ”carioci magice”, cum am numit eu cele cinci tipuri de instrumente de scris pe care le-am descoperit la două standuri diferite.

Primele care m-au impresionat au fost cariocile de la standul celor de la Ookee.ro.

Am pus ochii pe markerele pentru textile, (29.90 lei), în primă fază dintr-un scop practic: pot scrie numele Alexiei pe diverse chestii pe care să nu le piardă la grădi, apoi la școală, dar și pentru a scrie numele ei și numărul meu de telefon pe diverse accesorii sau haine, în caz că se rătăcește (mi s-a întâmplat!), iar găsitorul să sune la mine să îmi recuperez copilul fugar. De la un reprezentant Ookee, am aflat că aceste markere sunt permanente, nu se iau la spălat și pot fi folosite pe textile cu succes. Apoi, un gând m-a făcut să simt fiori reci pe șira spinării: dacă Alexiei îi va trece prin cap să scrie cu ele și pe hainele noastre, ori pe TOATE hainele ei? Ei???

Indiferent de asta, sincer, mi se par tari. Și, oricum, am descoperit și varianta lavabilă  acestor carioci (29.90 lei) de scris pe haine & pereţi. Pam-pam. Doar că textilele pe care copilul și-a exersat talentul de Picasso trebuie spălate în 24 de ore, sau așa ceva.

Dacă vă spune copilul că nu vrea la baie că are chef de desenat, puteți combina cele două activități fără să puneți un șevalet în cadă. Puteți lua un set de carioci de pictat pe… faianță. Poate și pe gresie, acum depinde cum vrea micul vostru Picasso 🙂

Drăguțe mi s-au părut și cariocile care își schimbă culoarea atunci când peste ele dai cu o cariocă albă. De exemplu, o cariocă albastră, dacă are capacul roz, atunci se va transforma în roz pe hârtie după ce veți fi dat cu alb peste albastru. Problma e să aveți un copil ordonat, să pună capacele pe cariocile potrivite, dacă vreți să știți înainte de a desena ce combinații de culori să faceți. Le-am descoperit la standul Edu Class.

Însă, cireașa de pe tort, cele care m-au lăsat fără cuvinte au fost cariocile de suflat.

Nu știu cum să vă explic ce fac. Doar că sufli în ele și ies culori… magice. Mai bine vă las să vă uitați la o demonstrație (mulțumesc domnului Nicorescu pentru că a acceptat provocarea mea și s-a pus pe suflat & desenat, mulțumesc și mamei care și-a dat acordul ca fiica ei să joace în clipul pentru Blog!)

Setul (fie că îl alegeți pe cel mare, sau cel mic), se vinde cu tot cu șabloane, care sunt de mare ajutor unora ca noi, nepricepuți la desen decupat, modelat  & stuff. Ah, și foarte important: la târg, am văzut că aceste seturi sunt mai ieftine ca pe site!

Plimbându-mă de colo colo, am dat și peste…”Magazinul Alexiei” 🙂 Alexia Store, în spatele căruia se află două doamne contabile, care, în timpul liber, croșetează de zor.

Mi-au plăcut foarte tare niște căciulițe cu ”accesorii detașabile”. Adică iei o căciulă și mai multe floricele, pe care le aplici în funcție de preferințe, cu ajutorul capsei 🙂

5 Comments

  1. ce misto sunt alea de suflat! dar sunt lavabile? daca sufla pe langa??? .. cei mici au forta sa sufle? .. in film l-am vazut doar pe reprezentantul de vanzari…

  2. Am luat eu una pentru nepotica mea de 3 ani si a suflat o saptamana in fiecare seara pana se abureau tuburile. A fost un succes. Mai jos de 3 ani nu cred ca au forta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close