Care e gustul copilăriei tale?

Asta a fost întrebarea adresată  de Claudiu Istodor participanșilor la un eveniment al celor de la Napoca. Înghețata Napoca. ”Gustul de orez cu lapte” a fost răspunsul meu, alții au zis ba de scorțișoară, ba de  pâine caldă, ori de cozonaci. Mi-a plăcut acest exercițiu propus de actor, m-a făcut să mă întorc acasă, la mama. De altfel, un exercițiu în ton cu tema evenimentului ”Gala poveștilor copilăriei”, că doar nu degeaba cei de la Algida spun că Napoca e înghețata copilăriei! Cu această ocazie, s-a dat startul unei campanii cu povești, tablete și excursii la Disneyland Paris pentru mâncăcioșii de înghețată.

La un așa eveniment, nu puteam veni decât cu copilul din dotare. Și ce-a făcut copilul? A mâncat înghețată, firește. Multă! Ar fi mâncat și mai multă, dacă nu aveam eu drept de veto și o lăsam pe domnișoară să-și facă de cap. Așa că, între diversele sortimente de înghețată îngurgitate rapid (care erau absolut delicioase), Alexia a acordat atenție floricelelor de porumb și… acadelelor. Nu tu fructe, sau măcar o minunată salată de fructe, nu tu gustărele sau prăjituri de pe bogata masă ce ne-a fost întinsă la întâlnirea cu pricina. Înghețată, înghețată, înghețată! Of! Bine că am scăpat fără răceli și dureri în gât după un așa eveniment delicios! Sincer, și eu aș fi gustat din fiecare sortiment. Dar erau atââât de multe, că sigur ajungeam cu gâtul în pioneze dacă mă puneam pe testat tot ce se găsea în lada frigorifică. În imagini, toate cele povestite în acest paragraf arată așa:

Înghețata numărul 1

Pauză de floricele. Pe care le-a împărțit (YES, a dat din punga ei!!) cu alți copii

Înghețata numărul 2

Pauză de acadele. După ce a gustat din acadea, s-a dus să i-o dea cadou Cenușăresei. Acadeaua pe care a lins-o Alexia, firește, nu una nouă 😉 Iar pe cea în formă de inimioară, sigilată, a ținut-o pentru ea

Înghețata numărul 3

ULTIMA!

De la  ”Gala poveștilor copilăriei” am plecat acasă cu un minuat dar: un CD cu povești în lectura lui Claudiu Istodor și Răzvan Simion (jumătatea brunetă a matinalului ”Neatza cu Răzvan și Dani”, de la Antena1). Răzvan chiar a făcut o demonstrație ad hoc și a citit & adaptat ”Scufița roșie”. Sau, mă rog, a încercat, căci copiii vigilenți l-au corectat atunci când ”băga de la el” și strica povestea. A fost distracție, nu glumă! Râd și acum, deși am vizionat filmulețele de N ori, tot mă amuz teribil. Ia priviți și voi:


Povești în lectura celor doi poate avea acasă orice consumator de înghețată Napoca. Pe fiecare băț de înghețată există un cod. Intrați pe site-ul inghetatadepoveste.ro. vă faceți cont, introduceți codul de pe băț și puteți descărca, la alegere, o poveste. SSSAAAAUUU puteți câștiga unul din celelalte premii puse-n joc: o tabletă pe zi sau una dintre cei trei excursii lunare la… Disneyland Paris 😉 AICI găsiți detalii despre campania ce se desfășoară în perioada 15 mai-22 august.

1 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close