Robot de bucatarie Panasonic MK-F800

Care e cel mai frumos cadou pe care o femeie i-l poate lua bărbatului? Un… robot de bucătărie

Nu glumesc și nici nu vreau să iau pe cineva peste picior cu titlul acestui articol. Un robot de bucătărie chiar poate fi cel mai frumos cadou pentru un bărbat, dar și pentru o femeie. Bărbatului căruia îi place să gătească sau să dea o mână de ajutor i se va părea un caodu practic. Femeia care îi va dărui bărbatului un robot de bucătărie performant se va bucura de N ori. Trei motive îmi vin, acum, în minte:

  • Domnul din bucătărie va petrece mai puțin timp ”la cratiță”
  • Mâncarea va fi gata mai repede 😉
  • Cum timpul petrecut în bucătărie se va reduce, va rămâne timp pentru amândoi.

Lista o puteți completa și voi. Ba chiar vă rog să lăsați în comentarii ce alte motive de bucurie/beneficii ar avea o doamnă care îi dăruiește partenerului un robot de bucătărie.

(P) Și, ca să vedeți că nu spun povești, ei bine, în urmă cu vreo două luni, de aniversarea noastră, am decis să îi iau soțului un… robot de bucătărie. Nu de alta, dar ăsta am considerat eu că este cel mai potrivit cadou pentru majoratul nostru. De ce am ales robot de bucătărie?

  1. Pentru că Tibi este un bucătar muuuuult mai priceput decât mine
  2. Vechiul nostru robot era depășit
  3. Pentru că m-am îndrăgostit de robotul de bucătărie MK-F800, când am văzut pe siteul celor de la Panasonic cât de mișto arată și câte funcții are
  4. Pentru că, hai să o zic p-aia dreaptă, am vrut să îi transmit un mesaj domului ”Chef”: ”Pune mâna și gătește mai des, fă mai multe minunății și nu te mai plânge că nu ai un robot performant”.

Când am luat robot de bucătărie, nu m-am gândit la ce avea să urmeze

Ei, și de două luni încoace, robotul acesta este pus la tot felul de munci. Practic, este exploatat la greu. Ce nu am prevăzut eu când l-am luat a fost că nu doar ”Chef Tibi” îl va folosi. Ci și eu, chiar și Alexia noastră. Asta pentru că este ușor de folosit, intuitiv, foarte sigur.

Primul preparat pe care l-am făcut cu roboțelul minune a fost preferatul familiei: papanași.

Mă rog, când zic ”am făcut”, mă refer la noi, familia. Dar, de fapt, Alexia și tati au bucătărit, iar eu i-am filmat 😉 Rețeta o găsiți aici.

Au urmat:

Robotul este prevăzut cu o serie de accesorii pentru mărunțit, pentru tăiat Julien, pentru măcinat (nucă sau cafea), pentru uscat salata, pentru stors fructe, pentru pasat… Dar, mai bine, vă las să vedeți voi care sunt aceste accesorii. Apoi, am să vă arăt cum ies legumele tăiate cu acest robot.

Zero resturi la legumele tocate

robot de bucatarie panasonic
4 moduri de a toca ceapa

La capitolul tăiat legume, robotul de bucătărie Panasonic MK-F800 m-a suprins plăcut. Asta pentru că le pot tăia în diverse forme și mărimi. Preferatele mele sunt formele rotunde, pentru legumele la cuptor, dar și cele de tip ”finger food”, pe care le-am obținut în cazul morcovilor pe care i-am pus la cuptor, cu cartofi, ardei și ceapa tăiată rondele 😉

Ce mi-a plăcut foarte foarte tare la acest robot este că ”pierderile” sunt zero față de celălalt robot de bucătărie pe care l-am avut. Adică: tot ce pui la tocat se toacă integral, nu rămâi cu resturi. La varză, de exemplu, am pus în robot și foile căzute, pe care le-a tocat fără probleme. La ceapă, la morcov, la albitură ai ZERO resturi. Nu rămâi cu bucățele pe care trebuie să le toci, apoi, la mână.

Cartofi prăjiți, doar dacă vă plac cei pai

Discul cu ”dinți”, de exemplu, m-a dus cu gândul că poate tăia chiar și cartofi pentru prăjit. Așa că am experimentat. Doar că a tăiat atât de subțire, că nu am putut folosi cartofii la prăjit. Asta pentru că nouă nu ne plac cartofii pai. Dar, nu-i nimic, ce a rezultat, am pus la fiert, pentru piure.
Și nu ne oprim aici. Dacă tot am luat acest roboțel, am de gând să îl exploatăm până la epuizare. Și, pe măsură ce mai gătim câte ceva, am să vă arăt și rezultatele. Dar, cum gătim mai răruț, nu vă gândiți că voi umple blogul cu rețete 😉

În concluzie:

Am făcut cel mai frumos și cel mai practic cadou soțului. Unul de care beneficiem toți din familie și pe care îl folosim cu toții. Păi, ce, să îi iau ceva pe care să îl folosească doar el? Ziceți voi… ăsta ar fi un îndemn la egoism 😛

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like…
Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: