Ca la noi, la ”nimenea”! Să mai tăiem din medicamentele compensate pentru copii

 

Încă mă mai uimesc deciziile pe care le iau politicienii noştri, ăia care, din păcate, decid pentru noi. Dar nu în favoarea noastră. De fapt, nu ştiu de ce mă mai mir, mai degrabă ar fi trebuit să mă şocheze dacă ar lua decizii bune pentru noi, prostimea, ăia care îi votăm şi îi trimitem să facă burta, fundul şi conturile mari pe banii noştri.

sursa foto: http://www.clipartbest.com

Citesc aici că ăia de la Ministerul Sănătăţii, ăia cu căpăţânile mari şi pline de idei, s-au gândit, aşa, că ar trebui să scoată ibuprofenul de pe lista medicamentelor compensate pentru copii. Adică adio Ibalgin compensat dacă al tău copil îndrăzneşte să facă febră. Ce atâta compensat, zău aşa? Că doar copilul primeşte bani de la stat sub formă de alocaţie… Deci să plătească medicamentele! În plus, ţara nu are nevoie de bolnăvicioşi. Să rămână doar ăia sănătoşi tun, care nu bagă statul la cheltuieli mari. Selecţie naturală, nene!Şi, ca să nu fie şocul prea puternic, toată această mişcare este ambalată sub forma ”scoatem scoatem, dar şi să vedeţi de ce lucruri adăugăm”. Pe naiba! Praf în ochi, că, odată cu adăugatul, scot o grămadă de pe listă. Adică, bagă 30 (ohoo, mulţumim dragi guvernanţi pentru generozitate! Da’ chiar nu trebuia să fiţi atât de mărinimoşi cu noi!) de molecule pe lista medicamentelor compensate, DAAAR scot 21!

Cu aşa decizii, începe să-mi încolţească tot mai tare în cap dorinţa de a pleca naibii din ţara asta în care deciziile se iau, parcă, tocmai pentru a-şi bate joc de cei care o populează. Cei care nu sunt şi nu au neamuri acolo ”unde trebuie”.

Sursa informaţiei libertatea.ro

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close