Bune şi rele la Baby Expo

Şi a fost ediţia cu numărul 30 a târgului Baby Expo, Bucureşti. Este a treia oară când merg la acest târg. Prima oară nu mi-a păcut. Deloc. A doua oară am fost la ediţia de toamnă, de anul trecut. Ştiind că sâmbăta e omor, am mers vinerea. De data asta cu căruciorul şi cu bebela dormind buştean. Tot aglomeraţie, dar, cât de cât, am putut să mă uit la aproape fiecare stand. La unul singur nu am reuşit să mă strecor să mă uit pe săturate. Era vorba de un stand cu cercei pentru fetiţe. Am luat un frumos pliant, am intrat pe net şi aşa am descoperit Kids Bijou. Mi-a plăcut la nebunie, mai ales că avea cercei cu pisicuţe (obsesia mea). Ulterior am descoperit pe blogul Laurei un frumos articol despre Stela, cea care aduce aceşti cercei. Aşa că mi-am propus ca la această ediţie a târgului să mă văd cu Stela şi să îi iau Alexiei nişte cercei de la ea. Dar despre capitolul cumpărături ceva mai încolo. Acum încă vorbim despre impresii.
Ce NU mi-a plăcut: standurile nu erau organizate pe categorii. Ar fi fost mult mai practic, mai uşor pentru noi, vizitatorii ca hainele să fie toate pe o anumită latură, cremele/ cosmeticele într-o parte, accesoriile în alta, cărţile şi jucăriile în altă parte. Astfel că, dacă ai fi fost interesată doar de creme, să mergi în sectorul cremelor şi să nu te mai calci pe picioare cu toţi care aleargă ca bezmeticii de colo colo, neştiind unde să se mai uite. NU mi-a plăcut să descopăr că o jucărie pe care i-am luat-o Alexiei din Cora cu 21 de lei, la târg se dădea cu 30 de lei, şi cică era distribuitorul la prima mână… NU mi-a plăcut să văd la multe standuri acele feţe tipice ale vânzătoarelor din România care se uită urât la tine că intri, priveşti, întrebi, dar nu cumperi… NU mi-a plăcut că nu s-a putut plăti cu cardul la toţi comercianţii. NU mi-a plăcut că foarte multe produse au avut preţuri cel puţin ca în magazine, dacă nu mai scumpe. Ideea unui târg, în viziunea mea, e să oferi clienţilor produse la preţuri mai mici.
Mi-a plăcut că a fost ceva mai lejer decât ediţiile precedente. Am fost la târg atât joi, la puţin timp după deschidere, când era lejer-lejer, dar şi sâmbătă, când era mai glomerat, dar nu din cale afară. Cel puţin aşa era pe la ora 13. Mi-a plăcut că am găsit şi oameni amabili. Am cumpărat joi o jucărie pentru Alexia şi am întrebat dacă o pot schimba în căaz că piticăi nu-i place. Era un winnie the pooh care cânta şi se plimba de colo colo. De cum l-a văzut, Alexia a început să plângă. Cu inima cât un purice, m-am dus să-l schimb. Eram pregătită pt scandal. Dar, amabilă, fata mi l-a schimbat. Wow! M-am mirat. Deşi avea fff mulţi clienţi, amabilă, a avut răbdare să o frec la cap cu dă-mi aia, ba aia, ba ailaltă, şi, după ce m-am decis, mi-a mai şi mulţumit!
Mi-a plăcut că preţul biletului de intrare nu s-a modificat, rămânând aceeaşi sumă modică de 10 lei.
Mi-a plăcut că, de data aceasta, băieţii special angajaţi să ajute la coborâtul/ridicatul cărucioarelor pe scări au fost mai amabili. Data trecută stăteau în capul scării şi se uitau nu doar la mine cum urc singură căruţul, ci şi la alte mame. De data asta, în cele 2 vizite, aproape că mi-au smuls căruţul să-l ducă…

Ce mi-am luat:

Un dinozaur cântăreţ pentru fi-mea!
Hăinuţe de primăvară la preţuri mai mult decât decente: 10 lei pantalonii, 5 lei bluzele. Aduse din Germania, de o calitate foarte bună!

De la standul Kids Bijou am luat cercei cu şurub. Pentru cele care se tem că acesta ar putea provoca răni în spatele urechilor, sau că ar incomoda copilul, ei bine, Alexia, care e o mega fiţoasă şi sensibilă, nu a comentat. Nu are nici urmă de rană sau vreun punct roşu cum că ar presa şurubul acela. Sistemul de prindere e unul foarte inteligent, făcut astfel încât să nu-l deranjeze pe copil.Când am plecat de acasă eram hotărâtă ce cercei să îi iau Alexiei. Clar, pisici, clar cu şurub, pentru că, până acum, i s-au stricat toţi cercei cu tortiţe pe care i-a avut. Numai că, la standul Stelei, surpriză: avea o groază de modele noi. Nu am ştiut ce să aleg. Până la urmă am plecat cu o superbă pereche de „steluţe vesele”, cum le-am botezat eu. Sunt fff încântată de ele!

8 Comments

 1. Foarte frumosi, sa-i stapaneasca cu placere! Felicitari pentru achizitii!
  Vreau si eu o fetita:)

 2. Mi-a placut si mie faza cu urcatul /coboratul carutului. Data trecuta cand am fost eram insarcinata si n-am avut nevoie. Mie imi pare rau ca n-am luat nimic. Piticu’ meu e destul de mic si eram stresata sa nu-mi faca “program artistic” p-acolo. Mi s-a parut aglomerat vineri cand am fost si foarte cald mai ales jos. Sa purtati cu placere cercelusii 🙂

  1. Mulţumim! Da, ai dreptate, jos, acolo unde, de regulă, e secena, a fost ff cald, iar sus era un curent teribil. În schimb, acolo unde s-a ţinut concursul pentru bebici mi s-a parut cam curent şi cam rece pe jos, deşi era un tun de căldură.

 3. Sa ii poarte sanatoasa! Ii vin superb.
  Poate pui o poza cu fumusica si pe pagina noastra de facebook. Cand mai aduc pisicele dragutzele, pentru ca vreau sa mai schimbam modelele, te tin la curent
  Va pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: