După ce i-am tot dat Alexiei la masa de seară (aceea din jurul orei 17-18) când iaurt, când griş sau MBS (mămăligă cu brănză şi smăntână), mi-am tot stors creirii (mă rog, neuronul ăla mic şi chinuit) ce Dumnezeu să îi mai gătesc, că deja a trecut de 1 an şi altele sunt acum nevoile ei, altele gusturile… Aşa că am găsit soluţia: budincă. I-am făcut până acum doar trei feluri: cu macaroane şi brânză, cu mere/banane sau din cereale. Dar, parcă, tot mai e loc de altele. Aşa că am început să caut reţete noi (pentru mine) de budincă. Tot umblând pe net după reţete şi reţetuţe, am dat peste un articol despre budinci.
Aşa am aflat că budincile pot fi servite atât ca primul fel de mâncare, cât şi ca desert. Recunosc că, în neştiinţa mea (nu sunt un as în bucătărie, doar încerc să mă descurc onorabil), am considerat că acest tip de preparat e un fel de desert, un fel de gustare… Ei bine, iată că există o grămadă de tipuri de budinci, iar ele se disting în funcţie de anotimp, cică. Pe site-ulunde am citit asta scrie că sunt următoarele tipuri de budinci:
• cu legume (conopidă, ciuperci, spanac, varză, cartofi, vinete)
• cu paste făinoase (tăiţei, macaroane)
• cu brânză (de vaci, parmezan, caşcaval, smântână)
• cu carne (creier, ficat, carne de pasăre, şuncă)
• cu griş
• cu orez
• cu cremă de vanilie
• cu clatite
• cu biscuiţi
• cu fructe
Ei, ce ziceţi? Eu una recunosc că nu ştiam. Aşa că, de acum încolo, voi încerca să fac câte una din fiecare categorie. Fireşte, cum v-am obişnuit, voi face fotografii în timpul “procesului tehnologic” şi vă voi împărtăşi reţetele.
Incearca mami si clatite (fara zahar in compozitie) eventual cu gem/dulceata (poti sa le tai fasii si sa le amesteci cu diverse fructe) sau pancakes (care-s cam tot acelasi lucru, doar ca parca au praf de copt in compozitie), macar cat s-o mai pacalesti cand chiar nu te mai intelegi cu ea.. Zic si eu 🙂