Iar am rămas în urmă cu reţetele 🙁 aşa că zilele acestea îmi propun să recuperez. Plus că va trebui să aduc la zi şi informaţiile despre diversificare+meniurile pe vârste.
Acum încep cu ceva simplu şi fff gustos…
Budincă de măr / banane (7 luni + sau 12 luni+)
Ingrediente:
o banană mare
un ou (dacă bebe are peste un an – sau un gălbenuş pentru bebe sub 1 an)
50 ml lapte
un vârf de cuţit scorţişoară
un vârf de cuţit zahăr vanilat (pentru bebe 12 luni+)
două linguriţe cu griş
Mod de preparare: se pasează totul cu blenderul, se lasă la cuptor 5 min
În loc de banane se poate pune măr
Vezi AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos. Despre diversificare şi alte reţete, am scris aici.Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.
Simplu ca buna ziua… si taticii pot face asta… pe langa cartofi prajiti si ochiuri pentru ei 🙂
:)) Eşti un tătic priceput, înseamnă. 😀
Vin si eu cu un pont: in loc de orice forma de zahar, curmale. Indulcitor cat se poate de natural si inofensiv pt copii ( aveti grija la cantitate, indulcesc destul de tare ). Eu biscuitii ei si orice dulciuri pt noi le indulcesc cu aceste fructe deshidratate ( nu confiate !!! ). Sau miere de albine, dar numai dupa ce s-a racit respectivul desert. Sau sirop de agave.
Multumim pt reteta. O zi frumoasa si insorita !
Merci pt pont, Laura. Aştept şi altele
Chiar imi zisese pediatra ca in loc de iaurt dupa-amiaza ii mai pot da budinca, dar habar n-aveam cum se face. Multumesc!
Mă bucur că îţi sunt de folos. Vezi că mai am aici o reţetă super de budincă.Cu mare drag
super reteta! de cand tot imi planuiesc sa fac o budincuta 🙂 am o intrebare, pot sa pun apa in loc de lapte ?
nu cred că iese la fel de bună, dar poţi încerca. eu am făcut doar cu lapte
II fac si eu in dupa masa asta la mofturicea mea, mersi de idee:)
Cu plăcere. Sper să îi placă
o portie maaaaareeee a fost papata de 20 de minute de cristian…am facut-o din doua mere si am pus in loc de zahar miere…..delicioasa..mersi de idee:)
Mâââââncăăăăciosuuuuul! :)) Acum eu folosesc zahăr brun pentru pice, dar, ca și tine, mai mult/mai des mierea.
Multumesc de reteta!David a savurat-o in 3 minute!
Cu drag.
Buna, uite mai aparu o mamica pe aici. Eu am o fetita de 1 an si o luna. Am vazut ca recomandati (tu si cititoarele tale) mierea ca indulcitor. Atentie la miere! Pe cat de sanatoasa e, tot pe atat poate fi si de periculoasa. Nu e recomandata copiilor sub 2 ani, contine o bacterie numita Clostridium botulinum care provoaca botulism, un soi de toxiinfectie alimentara cu efecte deloc inofensive. Dupa niste calcule simple imi dau seama ca nu mai e cazul fetitei tale, dar ai putea sa specifici in retete pentru mamicile cu bebi mici. BR
Eu i-am dat Alexiei miere, CU MĂSURĂ, de la un an şi jumătate. De atunci o folosesc ca îndulcitor, şi, după doi ani, ca atare, o linguriţă pe zi toamna şi iarna.
Buna!ce fel de lapte se foloseste la budinca?
Am folosit, la început, lapte formulă. După ce Alexia a făcut un an, lapte din comerţ, 1,5% grăsime, asta după ce am întrebat pediatra dacă e ok să folosesc lapte din comerţ pentru ”fierturi”
Se poate păstra și pentru a doua zi?? X
Eventual, la rece. Dar, recomand din tot sufletul să evitați să îi dați bebelului mâncare lăsată de pe o zi pe alta