Ingrediente: un ou mare sau 2 micuţe, 150 g telemea de vacă fff puţin sărată (eventual o puneţi la desărat cu o seară înainte), 100 g paste, o lingură mare cu zahăr, un vârf de linguriţă cu coajă de portocală/lămâie rasă, o bucăţică mică de baton de vanilie
Mod de preparare: pastele se fierb în puţină apă cu sare şi ulei pentru a nu se lipi. După ce au fiert, se clătesc bine cu apă rece. Oul se bate bine bine cu zahărul (până se îngroaşă), portocala rasă şi miezul batonului de vanilie, apoi se adaugă brânza dată pe răzătoarea mare.
Într-o crăticioară se pun un rând de paste, unul de brânză, unul de
paste, altul de brânză. Se lasă până se rumeneşte la cuptorul încins în prealabil (eu dau drumul cuptorului înainte să mă apuc de treabă şi las focul la minim). Se poate servi rece sau călduţă.
Vezi AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă
Alexiei îi place călduţă şi să mănânce cu mânuţa ei, că, deh, e mare acum…
Draga de ea! :)) pofta buna pui frumos!
Noi punem in loc de telemea,branzica proaspata,renuntam la coaja de portocala si in loc de zahar punem o lingurita de dulceata de casa:-)