Budincă de cartofi 12 luni+

Ingrediente

Ingrediente: 3 cartofi medii, două ouă, două linguriţe rase cu unt, 3 linguri rase cu smântână, 50 ml lapte, sare după gust, pătrunjel (opţional)
(se poate pune fie doar lapte – 150-200 ml, fie doar smântână cam 100-150 g)

Mod de preparare: cartofii se taie cubuleţe, se pun la fiert. Din ei se face un piure cu 50 ml de lapte, se adaugă un ou, (verdeaţa – dacă folosiţi) şi sarea. Pe deasupra se toarnă celălalt ou amestecat cu smântâna. Se lasă la cuptor 15-20 min.

Mod de preparare

*În cazul în care folosiţi doar lapte, atunci pe deasupra puneţi oul bătut cu restul de lapte.
*Dacă preparaţi budinca doar cu smântână, atunci în piure puneţi 1-2 linguri cu smântână şi puţin din apa în care au fiert cartofii.

Produsul finit
 
 
Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
 
Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă 
Dă un share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll Up
%d bloggers like this: