Biblia pierdută, de găsit, de citit

A trecut mai bine de o săptămână de când am pus mâna pe cartea asta și nici că-mi vine să o las. În loc să mă agit cu ”minunatele” chestionare auto, căci se apropie examenul, eu îmi fac griji pentru Vlad Țepeș (Dracula pe numele lui de scenă cunoscut pe întreg mapamondul) și pentru profesorul Charles Baker.

La finele lui septembrie, înainte de lansarea oficială a cărții semnată de Igor Bergler (e român, în ciuda numelui 😉 ), am pus mâna pe ”Bliblia pierdută”. Nu știam la ce să mă aștept, așa că mi-am propus să o răsfoiesc, apoi să îi acord întreaga mea atenție abia după examenul de obținere a permisului auto. Am fost curioasă din cale afară să văd de ce s-a înghesuit lumea să o comande în număr atât de mare când ea nici măcar nu ieșise din tipar. Conform afirmațiilor lui Ovidiu Enculescu, directorul general al Grupului Editorial Rao: „Pe plan local, succesul romanului lui Igor Bergler face deja istorie cu cele 10.000 de precomenzi ale sale, o cifră record pentru România, dar şi prin campania sa de marketing, o premieră pentru piaţa de carte de la noi. «Biblia pierdută» are toate ingredintele să devină un adevărat bestseller internaţional. Cartea este deja tradusă în engleză, (traducătoarea) Jean Harris pregătind versiunea pentru piața americană, urmând ca romanul să fie prezentat la Târgul de Carte de la Frankfurt”.

Iar autorul cărții, Igor Bergler, spune că va exista și o continuare. Deocamdată, însă, el speră să își atingă obiectivul propus: ”În ambiția mea «dementă», vreau ca Biblia pierdută să fie primul roman scris în România, care să devină best seller în America”. Așa să fie!

_SSD3207

În plus, cei de la RAO au luat în calcul varianta ca această carte să fie disponibilă și în format digital.

Dar, până atunci, vă spun doar câteva cuvinte despre romanul lui Bergler, restul vă invit să aflați singuri, citind cartea.

Acţiunea romanului se petrece în zilele noastre. În timp ce se afla la Sighişoara pentru o conferinţă de istorie, Profesorul Charles Baker, de la Princeton, descoperă cea mai mare conspiraţie pe care omenirea a cunoscut-o vreodată. Trei crime macabre detonează acţiunea, iar personajul principal se trezește în mijlocul unei ”povești” presărate cu trădări, crime şi comploturi. Toate astea se învârt în jurul unui mister din trecut ascuns în paginile Bibliei lui Gutenberg.

Cartea are și o pagină de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close