Tot mai mulți copii au nevoie de aparat dentar. Asta spun statisticile. Motiv pentru care Primăria Capitalei a decis să sprijine financiar părinții care vor pune copiilor astfel de dispozitive. Dar, atenție!, aparatele dentare nu vor fi plătite integral din banii de la Primărie, ci parțial. Mai exact, pentru fiecare copil, ajutorul financiar este în valoare de 750 de lei. Pentru copiii care au nevoie de proteze ortodontice pe ambele arcade, suma este dublă.
Sunt curioasă să văd dacă vor exploda prețurile la astfel de dispozitive, că așa se face la noi, deh! Cum se oferă suport financiar, cum cresc prețurile la bunurile și serviciile pentru care se oferă o sumă, cât de mică, din partea Statului. Dar, asta e altă mâncare de pește.
Pentru a beneficia de acest ajutor, părinții au de umblat după adeverințe, acte, dosare, dosărele. Proiectul se adresează copiilor cu vârste între 7 și 16 ani, din București și se derulează în perioada 17.09.2018-17.09.2019.
Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă adresați cabinetului medical din școală. Dacă medicul de acolo spune că habar nu are de acest program, atunci bine ar fi să îi arătați documentul de mai jos. Fiecare școală a fost anunțată de existența acestui program. Cel puțin așa spun cei de la Inspectoratul școlar.
Ce trebuie să conțină dosarul ca să beneficiați de banii de la Primărie pentru un aparat dentar pentru copil
Din câte am înțeles eu, de la școală, trebuie să primiți o trimitere către un specialist, dacă nu există un stomatolog în instituție. Cert este că, în dosarul pentru Primărie, este nevoie ca recomandarea să vină din partea unui medic specialist/primar în specializarea Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială. Medicul trebuie să fie din cadrul Ambulatoriului de Specialitate (Compartimentul de Ortodonție şi Ortopedie Dento-Facială str. Eforie, nr. 4–6), al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof. Dr. Dan Theodorescu”.
Doar medicul de aici poate da recomandarea medicală privind necesitatea aplicării unui aparat ortodontic. Ce acte mai sunt necesare și unde le trimiteți, aflați din documentul de mai jos.
Pe larg, despre acest program, puteți citi pe siteul Primăriei. E un document stufos, de 33 de pagini. Dar, abia de la pagina 8 găsiți ceea ce vă interesează 😉
Succes și nervi de oțel!