branza - foto pixabay

Banane cu brânză calcică pentru bebeluşi. Cum se face brânza calcică pentru bebeluși?

Introdus în meniul Alexiei de la 7 luni

Fiicei mele nu i-a plăcut brânza calcică. Nici bananele. Cel puţin asta am crezut după ce am văzut că nu a prea mâncat de câte ori i-am dat banane, fie simple, fie în combinaţie cu alte fructe, ori cu cereale. Am căutat să-i dau din cele mai dulci, ori mai puţin dulci, dar nimic. Până când i le-am servit în combinaţie cu brânză calcică şi câteva picături de lămâie. A înfulecat o banană întreagă! D-aia MARE!

Deşi e ceva foarte banal, iată totuşi şi reţeta:
Banane cu brânză calcică
Banane cu brânză calcică

Brânză calcică (o porţie)

INGREDINTE: 250 ml lapte formula, 2 pastile de calciu lactic.
MOD DE PREPARARE: Se fierbe laptele, apoi se adaugă pastilele de calciu pisate. Se mai lasă puţin pe focul mic până începe să se brânzească bine. Se strecoară prin tifon.
Cantitatea de brânză obţinută se pasează în blender cu o banană întreagă (o banană mare sau 2 mai mici), se adaugă 2-3 picături de lămâie și foarte puţin lapte (cam 20 ml am pus eu).
 

12 Comments

  1. >Felicitari pentru reusita! Noi inca nu am reusit sa ne imprietenim cu bananele… mai mult de 3 guri nu ia. Din pacate nu prea mai avem cum sa testam metoda voastra, deoarece nu prea mai accepta mancarea blenduita… vrea bucati pe care sa le tina singurica.

  2. >a, păi şi Alexia vrea bucăţi de fructe. îi dau şi aşa, să îşi mai omoare timpul. dar când e vorba de mâncat, nu ne jucăm… apropo, s-a remediat chestia aia cu logarea? am umblat la nişte setări…şi altceva: vreau să intru pe cojocarii.ro şi nu mă lasa. îmi deschide programul de dezarhivare… în schimb, pot intra pe toate celelalte site-uri&bloguri de pe profilul tău

  3. >noi nu am folosit niciodata branzica calcica….reteta lui buni a functionat intotdeauna, si am dat-o si prietenelor mele..este ff usor de facut: 1 litru lapte batut, noi luam de MONOR, se pune la fiert, si o sa vezi ca se alege branzica deasupra..dupa ce stingi focul ,strecori branzica prntr-o sita fina..si uite asa in sita iti ramane o bunatete de branzica…iar eu folosesc si zerul strecurat pt supa de salata verde …yummmyyy si natural:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close