Băieţelul mamii…

“Are mama o fetiţă cuminţică foc…” – acesta e refrenul pe care orice mămică de fetiţă (cuminte) ar trebui să îl fredoneze. Numai că eu, la cât de agitată, bătăuşă şi zvăpăiată e fi-mea, mereu zic că ar fi trebuit să fie băiat. Păi de ce? Păi mă uit şi eu la celelalte fetiţe din parcurile pe unde mergem. Toate se joacă frumos, în perimetrul parcului, aleargă de colo colo, dar nu prea mult, nu cu viteză… În schimb, pe băieţei îi văd ceva mai agitaţi. Ca fi-mea. Deja mămicile, tăticii şi bunicii mă cunosc: “Uite, iar a venit aia mică şi agitată. Ia să vezi, de cum o dă jos din căruţ o ia la fugă şi nu se mai opreşte” – cam aşa sunt eu prezentată. Mă rog, Alexia. Şi aşa e, au dreptate oamenii. Unde mai pui că pot să o duc pe fi-mea în cel mai mare parc, că ea nu în zona împrejmuită aleargă, ci caută asfaltul. Pe asfalt vrea să se joace, pe asfalt împinge căruţul ei de jucărie, pe asfalt vrea să alerge.

Inevitabil, se întâmplă să şi cadă. Şi o las, poate-poate se învaţă minte că o doare, că face buba. După ce se ridică (o ridic eu doar dacă s-a lovit rău), se uită la genunchi, pune mâna, verifică, nu o doare şi o ia de la capăt. Când ajunge în dreptul locului unde a căzut, se uită jos, se uită la mine, chiţăie, apoi o ia din nou la sănătoasa. Eu o duc în parc, cât mai departe de asfalt, ea revine. Eu în parc, ea pe asfalt. Şi uite aşa “dansăm” noi… Aseară, chiar a comis-o rău de tot! A căzut, a început să-i curgă sânge (să picure, nu doar julituri ca până acum). Ea a chiţăit, s-a uitat curioasă la sânge şi apoi a fugit. Nu spre parc, normal… Mereu o alint “fata mea cu picioare de băiat!” Păi zău aşa, domnişoarele nu au picioare pline de julituri, nu? Eu aşa ştiu…Cum să mai purtăm noi acum mini şi să se vadă aşa picioare julite?

Noi şi Maria ce ne mai julim, nu?

8 Comments

  1. Cred ca o sa se mai potoleasca mai tarziu. Abia a descoperit mersul si alergatul de una singura, normal ca n-are frana. 😀 Si a mea era tot timpul pe jos, acum s-a mai temperat. Pune mini si asa, ca’s tare haioase; sa se vada pamperseii si bulanelele :DDDD

    1. Sper să descopere frâna mai repede. Cât despre mini, i-l pun, chiar cu riscul de a fi întrebată la tot pasul: “Da’ ce a păţit la picioare?” :)) E fff haioasă cu bulanele la vedere. Dar scutecele nu se văd, pt că are chiloţei peste pt că trage de ariciul scutecului şi ne trezim că rămâne în pica goală şi e… ruşine, nu? :)))

  2. De ce scrii mereu “fi-mea”? Forma corectă este fii-mea, pentru că vine de la fiica mea.

  3. Si eu ma vaitam de a mea ca-i plina de vanatai!Se pare ca asa-s fetitele,mai zglobiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii……sanatoase sa fie,ca trecem si peste astea.Pupici la fete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: