Am văzut că tot mai multe mămici le dau bebeluşilor avocado. Aşa că l-am “întrebat” pe “Sfântul Goagăl” (Google) ce ştie despre acest fruct, pentru că eu habar nu am cu ce se mănâncă. Şi mi-a plăcut ce am aflat despre el. Una dintre informaţiile care m-a încântat foarte tare a fost aceea că avocado are un conţinut ridicat de grăsimi mononesaturate de care creierul bebeluşului are nevoie pentru a se dezvolta. Altfel spus, cu cât bebe papă mai mult avocado, cu atât i se dezvoltă creierul mai repede… Oare geniile au mâncat numai avocado? Un alt lucru minunat, este acela că, printre altele, acest fruct reprezintă o sursă foarte importantă de vitamina C, fier, vitamina A, calciu şi aminoacizi esenţiali. Avocado e considerat o sursă de “grăsimi bune” care se digeră foarte uşor. Acesta e unul dintre motivele pentru care cei mai mulţi pediatri îl recomandă pentru începutul diversificării (numai pediatra mea nu a pomenit de el).Tot umblând pe net, am aflat şi cum trebuie ales şi folosit acest fruct. În primul rând NU SE FIERBE şi, atenţie, NU se ţine în frigider! Iar atunci când îl cumpăraţi, trebuie să îl pipăiţi bine înainte de a-l pune în coşul de cumpărături: nu trebuie să fie tare ca piatra, dar nici moale ca… brânza dulce (n-am găsit altă comparaţie). După ce îl tăiaţi, folosiţi partea a mai gălbuie, iar sâmburele, fireşte, îl aruncaţi…
Avocado cu brânză şi curcan
Introdus în meniul Alexiei de la 10 luni
Ingredinete: brânză calcică sau din lapte bătut, o bucată de piept de curcan cam cât palma, 5 linguriţe cu iaurt, o floricică mică de broccoli
Mod de preparare: carnea şi broccoli se fierb separat. Avocado, carnea şi broccoli se taie bucăţele (pentru bebeii mici se pasează), apoi se adaugă brânza şi iaurtul.
Vezi AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos. Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă
Buna reteta……o sa o incerc si pe a ta. Eu il fac pentru Catinca amestecat pasta cu o jumatate de portocala stoarsa si branza…ungem painica prajita si papam.
Pentru noi il fac salata in multe combinatii…cel mai mult imi place cu lamaie.
eu mai fac si cu mamaliga, dar voi pune reteta dupa ce fac si poze. deocamdata eu am o “baba fara dinti” asa ca iese din discutie painea prajita. dar e bine de incercat cd picea mea va avea ceva dinti. ms pt pont
Pai scoate paiinea si mancati ca pe salata, cu lingurita! 😀 Cu mamaliga n-am mancat niciodata
😀
Na, ca si tu mi-ai facut pofta!O sa cumpar sa fac,a trecut cam multa vreme de cand am facut ultima oara.Pupici.
Bea, nu compara bunatate de prajitura cu chestia asta… sa ai pofta! pupam
Nu te supara pe mine, dar nu mai combina brinzica cu carne, ori una ori alta. E una dintre combinatiile care ingreuneaza rau digestia!
Joe, nu am de ce să mă supăr, Doamne fereşte! Folosesc combinaţia asta pt că am văzut ffff multe reţete care combină carnea cu brânza. Numai la reţeta asta le-am combinat, pentru că aşa am găsit-o pe cea originală (pe care am adaptat-o) şi am văzut că Alexia a reacţionat ff bine la ea. Oricum, ms pt pont.
Cristina, foarte interesant si util material! Il preluam si noi partial pe http://www.sfatulparintilor.ro caci suntem fanii blogului tau! Pupici!
Merci frumos
interesanta reteta o sa o incercam si noi. multumim