Aventuri cu pisici vorbitoare

Anul acesta, căutarea cadoului pentru ziua Alexiei a fost o adevărată aventură. Asta pentru că ea își dorea ceva ce nu exista. Sau, mă rog, exista, dar într-o altă variantă decât cea descrisă de ea, însă tăuroaica mea știa una și bună: cadoul să fie exact cum l-a descris ea! Of, grea misiune pentru noi! Acum eu vă întreb, pe măsură ce cresc copiii, chestiile astea, gen ”să fie fix cum zic eu și nu altfel!”, cresc și ele proporțional cu vârsta?

Hai să vă zic ce și cum. Pe la începutul lunii am mers la nașii Alexiei în vizită. Acolo, ea a găsit un Talkin Tom, pisica aia din plastic care imită aplicația ”My Tom” de pe telefoane sau tablete. Cum ea s-a tot jucat acest joc pe tabletă, până să o spargă (mmmmrrr!), a prins imediat drag de plasticul acela vorbitor. Așa că a decretat: ”Mami, când vine ziua mea, vleau să-mi iei pisică d-asta, ca pe tabetă”. Mami imediat a încunviințat, știind că găsește astfel de jucării pe orice site. Anul trecut am primit o groază de e-mailuri care anunțau reduceri la această jucărie, așa că nu va fi greu de găsit. Asta mi-am zis eu. Cum, știți bine, socoteala din târg nu se potrivește cu aia de acasă, și eu am întâpninat ceva probleme în găsirea pisicii viselor Alexiei. Intru pe net, găsesc My Talkin Tom Cat2, neapărat varianta 2 pentru că avea papion și îi arăt Alexiei poza înainte a da da comanda, din dorința de a mă asigura că acela e motanul dorit. ”NUUUUUU”, urlă ea, lovindu-mă în moalele capului cu răspunsul ei. De ce nu? Pentru că mâța din imagine nu avea ”fundisă loz” (adică papion roz). Și caut și tot caut un Tom cu fundă roz. Oha, nimic, nada, zero barat! Ei, lasă, că o duc eu cu vorba: ”Mami, dar, uite, e mai drăguț cu fundiță în două culori. Sau, poate, vrei pisica astalaltă. Nu are fundă, dar are beculețe colorate în urechi”. Nope, nici o șansă. ”Nu-nselegi? O vleau  pe aceea cu fundisă loz, ulechi loz și nas loz! Ca la nașa”. Nu nu și nu. Tăuroaică!

Tot căutând pe net, am dat de un anunț cu un drăgălaș de Talking Tom 2 care face baloane. ”Sunt salvată! Nu mai suflu până mă ia amețeala, când Alexia vrea să-i fac baloane ca să alerge dpă ele să le spargă!”, îmi zic eu. ”Ia uite, Alexia, ce minunăție am găsit! O pisicuță care face baloane. Hai să ți-o iau de ziua ta!”. Alexia se uită cu coada ochiului și zice: ”N-are fundisă loz!”. Damn it! Damn it! Damn it! Dacă prind vreo mâță cu fundă roz, am să o joc în picioare!

Cum nu mi-am putut lua gândul de la mâța făcătoare de baloane, înainte de Paște, am sunat la cei de la bravoshop.ro și, din vorbă în vorbă, mi-au spus că au și un Tom vorbitor, care reacționează la atingere și care repetă tot ce-i spune copilul. ”Bine, bine, dar are papion roz?”, întreb. Liniște totală la capătul firului. Cred că omul s-a mirat de întrebarea mea. Politicos, Marius (căci așa îl cheamă pe cel care se ocupă de site) îmi spune pe cel mai fumos ton posibil (parcă eram eu, adultul, când încerc să-i vorbesc calm și împăciuitor  Alexiei în momentele ei de criză): ”Doamnă, nu cred, sincer, că există vreun Tom vorbitor cu fundă roz. Dar nici o problemă, voi verifica la distribuitor și mâine am răspunsul”. ”Ah, sunteți salvarea mea. Fii-mea mi-a dat comandă fermă: de ziua ei vrea doar pisică vorbitoare cu fundă roz la gât, și nu cu galben și roșu, cum sunt cele pe care le-am găsit pe net”. Revin a doua zi ”Nu, nu există cu fundă roz la gât. Dar are nasul și urechile roz și, în plus, mai avem o varnată de Tom care nu doar repetă ce spune copilul, dar și cântă”. ”Bine, iau mâța care face baloane și pe cea cântăcioasă, apoi văd eu cum o dreg cu papionul roz. Soluție de făcut baloane aveți? Să iau mai multe recipiente, să-mi ajungă”. ”Momentan nu, dar lăsați-mi numărul și vă sun când primim. Pisica vine cu un recipient de soluție, dar, ce-i drept, e cam mic. Însă trebuie să primim recipiente ceva mai mari, la 500 ml”.

Și uite așa, cu riscul de a se declara Alexia nemulțumită de cadou, pentru că pisica n-are ”fundisă loz”, și că de ce am luat-o pe cea care face baloane, am comandat cele două variante de Talking tom: cea care face baloane, și Tom vorbăreț și cântăcios, plus un recipinet de  500 ml de făcut baloane până la anul nou.

M-am întâlnit cu Marius, că tot avea punct de livrare înzona Eroiii Revoluției, aproape de noi, mi-am luat cadourile, mi-am cerut scuze că l-am stresat cu telefoanele și cerințele imposibile, dar, ca și la telefon, a fost taaare politicos și răbdător. Ca un om mare 😉 Mi-a plăcut genul ăsta de relație cu clienții. Să tot cumperi de la el! Las’ că vine ziua mea, o să mă uit eu mai atentă pe site-ul lui, să-mi comand una-alta, că are și produse pentru oameni mari, nu doar jucării 😉 Păi ce, eu nu merit?

Am așteptat ziua de 27 aprilie, când i-am înmânat aniversatei cadoul. Reacția ei? Iată:

Pentru cei curioși, iată cum face mâța aia baloane:

Am găsit și o soluție pentru ca mâța plimbăreață și făcătoare de baloane să nu se mai plimbe: am pus-o pe un raft sus, câte un pachet de țigări sub fiecare picior, astfel încât consola din mijloc să nu se mai atingă de ceva și să pună jucăria în mișcare.

De cadouri nu s-a bucurat doar Alexia, ci și cele două mâțe în care, oase și blană din dotare:

Care din cele două mâțe de jucărie credeți că a primit mai multă atenție când au sosit nașii la aniversată? S-aud? Tom cel vorbitor sau cel care face baloane? Al doilea, firește:

Și, uite așa, a mai trecut un an peste noi. Să vedem la aniversarea a 5 ani ce ne mai așteaptă, ce dorințe va avea atunci Alexia…

2 Comments

 1. =))
  dementiale pisicile. am observat si strategia de marketing cu eticheta peste funda-care-nu-e-roz, plus ca ii tot suceai cutia sa nu-i sara in ochi :))…
  pana la urma a comentat ceva??

  ps. copilul meu al mare, care asista peste umar la vizionare, cica vrea si el pisica cu baloane… siiigur!!

  1. Ei, s-a nimerit să fie acolo eticheta.
   Nu a comentat. iubeşte pisica aia şi i-o tot spune de Nşpe ori pe zi ”Ce te mai iubesc, pisi meu” :))
   PS băi, eu zic că merită să-i iei, că nu e scump deloc, la cât am căutat pe net, chiar nu e scump

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close