relatia de cuplu familie foto pixabay

Avem copil, iar relația de cuplu a devenit un dezastru. Nu mă mai iubește…

Relația de cuplu se schimbă odată cu venirea pe lume a primului copil. Acesta este avertismentul tuturor psihologilor. Firește, așa cum ne stă în fire multora dintre noi, avem tendința să luăm în derâdere acest avertisment. Mai ales noi, românii, care nu avem o părere prea bună despre psiholog. Sunt mulți cei care cred că mersul la terapie, la psiholog, este doar pentru cei bolnavi la ”mansardă”. Deși nu este deloc așa!

Dar nu să vă îndemn să mergeți psiholog este scopul acestei postări. Deși ar face bine multora. Ar aduce atâta liniște în sufletele noastre.

relatia de cuplu familie foto pixabay
Foto: pixabay

Postarea asta este despre mine, despre noi, despre cuplu, despre schimbarea adusă în viața noastră de nașterea Alexiei. La fel de bine, postarea asta poate fi și despre mulți dintre voi. Voi cei care aveți puterea să recunoașteți. Să vă recunoașteți în cele de mai jos.

Zilele trecute, am lăsat televizorul pornit, să ”behăie”, în timp ce eu găteam. Era pe Antena 1. Se terminase matinalul cu Răzvan și Dani, pe care îl urmăresc de câte ori am ocazia, pentru că îmi place tare mult de ei. Ca oamei de tv, ca oameni, dincolo de camerele de filmat. Practic, îi știu de ”micuți”.

Se termină emisiunea lor și începe o alta. ”Prietenii de la 11”, am aflat că îi spune. La un moment dat, aud o voce cunoscută ce vorbea despre relația de cuplu după apariția primului copil. Voccea era a Ruxandrei Luca, pe care am văzut-o în mai multe reclame. Ce mi-a atras atenția a fost modul în care s-a pus problema și, mai ales, spusele psihologului invitat de ea. M-am regăsit în ele. Da, o spun public.

Depresia post natală poate fi urâtă și poate lăsa răni adânci, care nu se vor vindeca de la sine. Nu tăcând. Și nici dacă ignorați AMÂNDOI ”simptomele”.

Dar, nu mai zic nimic. Vă invit să îl ascultați pe psiholog. El s-a întâlnit cu mult mai multe situații de genul acesta și este mult mai în măsură decât mine să vorbescă. Și să ofere soluții. Dacă vreți să săriți peste intro, mergeți direct la minutul 3.45. Doamnelor, dar mai ales DOMNILOR, băgați la cap și acționați. Dacă vă pasă, dacă femeia de lângă voi mai înseamnă ceva pentru voi, și nu e doar menajera, mama copilului, bucătăreasa personală…

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close