Avem bătrâni. Ce facem cu ei?

Ştiţi vorba aia ”Cine nu are bătrâni să-şi cumpere”. Dar mai e una care-mi place şi mai tare: ”Prieteni noi să-ţi faci, dar de bătrâni să nu te laşi”. De ce vă spun toate astea? Pentru că m-a răscolit tare mult o invitaţie de a participa la un eveniment menit să le însenineze măcar o zi bătrânilor care (prefer să spun că) sunt cazaţi în Complexul Social ”Floare roşie”. Un azil de bătrâni, mai exact, două cuvinte care îi sperie pe vârstnicii noştri. Asta pentru că la noi cele mai multe azile de bătrâni sunt departe de ceea ce înseamnă azilele din Occident. Cel puţin cele de stat. Mă rog, nu despre asta vreau să discut. Nu acum, poate.

Aşa cum spuneam, invitaţia Luminiţei să mă alătur acestei campanii a venit într-un moment nu tocmai fericit al vieţii mele. Un moment în care am ales să fiu egosită şi să dedic mai mult timp suferinţei mele, aceea de a o fi pierdut pe mama. Apoi m-am tot gândit şi am pus lucrurile în balanţă şi mi-am pus întrebarea: ”Cum s-or simţi oamenii aceia de la Floare Roşie, care (poate) nu au pe nimeni?”. Ai mei (aici mă refer, acum, la tatăl meu biologic, cât şi la cel care m-a crescut, căci doar ei mi-au mai rămas) cred că se simt protejaţi că mă au. Iar eu am toate motivele să fiu mândră că (încă) îi mai am, aşa cicălitori şi uituci cum sunt ei… Însă cei de la Floare Roşie nu sunt atât de norocoşi… Aşa că mi s-a părut mai mult decât binevenită intenţia Luminiţei şi a celor care au spus ”Da” acţiunii umanitare programată pentru 30 noiembrie 2014. Ce se va întâmpla atunci la ”Floare Roşie”? Ei bine, câţiva voluntari vor găti pentru 130 de persoane, sub atenta îndrumare a  lui Viorel Copolovici & Taste Learners. Cum masă fără entertainment nu există, cei de la Floare Roşie vor asista la un moment artistic susţinut de Improvisneyland.

Orice eveniment umanitar are nevoie nu doar de voluntari, ci şi de susţinere financiară. Cei de la Lidl au intrat şi ei în ”joc” şi susţin această campanie. În paralel, se va organiza o licitaţie prin Talcioc Urban, iar din bănuţii strânşi pe această cale se vor cumpăra cele necesare bătrânilor.

Cei care doresc să sprijine financiar această campanie, o pot face donând în contul RO12BACX0000000686330003, deschis la UNICREDIT TIRIAC BANK, SUCURSALA DOMENII.

Campanie umanitară sprijinită în exclusivitate de Lidl România

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close