Vă pregătesc un concurs să vă meargă la inimă. La organul cu pricina. Dar, până să-l lansez, vreau să vă prezint câteva informații ce, sper eu, vă vor motiva să mergeți măcar de rutină la un control. Prevenția este sfântă! Iar când vine vorba de inimă, recunosc, eu sunt mult mai precaută și asta pentru că, din păcate, am un deces în familie din cauza ”bolii de inimă” – mama. Știu că la români, în general, se merge pe premisa ”Lasă, mă, că nu mă lovește pe mine asta!”, dar, la fel de bine funcționează și varianta ”Cunosc eu pe cineva care a pățit așa și nu e de joacă”. Iar dacă experiența mea nefericită v-ar motiva să faceți un control de rutină chiar, fie, o împărtășesc cu voi.
Bun! Cei de la CardioClinic mi-au furnizat următoarele informații, deloc de trecut cu vederea:
- În fiecare zi, în România mor 40 de oameni prin infarct miocardic
- Raportul făcut public în anul 2012 relevă că anual, 60% dintre decesele înregistrate în România au fost cauzate de boli cardiovasculare, 18% de diferite forme de cancer, iar 5% de boli respiratorii, precizează Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)
- Speranța de viață în România este una dintre cele mai reduse din Europa. Astfel, românii mor, în medie, cu 15 ani mai devreme decât, de exemplu, francezii.
- Boala cardiacă ischemică va rămâne principala cauză de deces pentru următorii 20 de ani, reprezentând 12,2 la sută din mortalitatea generală, conform Organizației Mondiale a Sănătății
- În 2010, aproape 30 la sută dintre pacienţii cu boală cardiacă ischemică prezintă risc de mortalitate de trei ori mai mare decât la cancer. Jumătate dintre bolnavi mor la patru ani de la depistarea bolii, iar unu din patru se reinternează la trei luni de la primul episod de sindrom coronarian acut
- Incidența infarctelor în rândul tinerilor a crescut. Avem infarct la 40 de ani, dar și cazuri la 20-30 de ani. Principalii factori de risc pentru infarctul la tineri sunt fumatul și stresul. La aceștia se adaugă dieta, stilul de viață dezordonat, sedentarismul și consumul de droguri. În aceste condiții, prevenția are un rol important iar un examen cardiologic este cu atât mai necesar pentru a descoperi eventualele riscuri, care țin atât de stilul de viață dar și de istoricul familial.
- Hipertensiunea la copii a devenit o problemă – unul din 10-15 copii are valori tensionale peste cele recomandate. Aceasta este influențată de factori de risc precum supraponderabilitatea, urmarea unei diete sărăcioase sau lipsa unui program zilnic de exerciţii fizice. Pe lângă acești factori, există o serie de boli congenitale responsabile de hipertensiunea la copii; astfel, toți copii hipertensivi trebuie investigați și urmăriți de un medic cardiolog
Clinica de cardiologie CardioClinic oferă servicii medicale de cardiologie (inclusiv o gamă completă de investigații noninvazive, ecocardiografie) precum și în specialitățile endocrinologie, neurologie, diabet și boli de nutriție, medicină internă și ecografie generală.
CardioClinic este singurul laborator privat de ecocardiografie din România acreditat de Societatea Europeană de Cardiologie – Asociația Europeană de Imagistică Cardiacă.
În cadrul CardioClinic se realizează o serie de investigații specializate de cardiologie, precum ecocardiografia Doppler cardiacă avansată, ecocardiografia Doppler de resincronizare sau ecocardiografia Doppler vasculară a arterelor și venelor.
Ma bucur pentru initiavia dvs si indiferent cine va fi cistigatorul e bine sa va vizitam pentru un control.
multumim pt concurs.