Andreea Marin aduce reciclarea high tech și în școli

”Pâmântul ăsta este sufocat de cât luăm de la el. Am văzut un studiu care mi s-a părut destul de îngrijorător în care se spunea că în 2030 vom avea nevoie de încă o planetă Pământca să țină ritmul cu noi, cu consumul la care supunem această planetă”. Acesta este unul dintre motivele pentru care, printre multele lucruri pe care le face, Andreea Marin s-a alăturat unei campanii prin care românii, cu mic, cu mare, sunt îndemnați să recicleze.

DSC_0416-2

 

Azi, 7 octombrie, am participat la un eveniment în cadrul căruia Andreea și Doinița Mihai, project managerul SIGUREC, au prezentat acest proiect ce se dorește a-i determina pe români să contribuie la salvarea planetei, prin reciclare. Nu sunt cuvinte mari, căci, dacă mai continuăm să aruncăm gunoaiele pe unde ne vine, consecințele chiar nu vor fi plăcute. Pentru copiii noștri, pentru generațiile viitoare.

În sprijinul celor care doresc să recicleze, Green Group și partenerii săi (Institutul Verde și Asociația Prețuiește Viața), au lansat aplicația SIGUREC pentru smartphone și tabletă, disponibilă pe sistemele de operare iOS și Android.

Aplicația vine în ajutorul celor care doresc să trimită deșeurile la reciclare, oferindu-le acces la serviciul de colectare din fața casei, SIGUREC MOBIL. Utilizatorii acestui serviciu sunt recompensați pe loc cu vouchere de reducere la cumpărături.

Dar,  mai bine vă las să aflați despre această campanie din următoarele două clipuri.

Ar mai fi de spus următoarele lucruri:

  • Campania va fi mediatizată și în școli
  • Momentan, mașinile pot veni doar pe raza Bucureștiului să ridice de la domiciuliul doritorilor obiectele mari precum mașinile de spălat sau frigiderele, urmând ca această facilitate să fie implementată și în celelalte orașe
  • Cupoanele de reducere primite după ce ați reciclat pot fi folosite la hipermarketurile Auchan, Cora și Carrefur din întreaga țară
  • Lista cu stațiile de reciclare o găsiți aici. La momentul de față, SIGUREC este cea mai modernă soluție de colectare pentru materiale reciclabile, prezentă în parcările sau în incinta supermarketurilor, în peste 30 de orașe din România.
  • Soluțiile SIGUREC sunt automatizate și au la bază un software inteligent care identifică deșeurile, le înregistrează și, în felul acesta, se asigură trasabilitatea materialelor de la cetățeni către fabricile de reciclare. Totodată, oferă recompense sub forma voucherelor de reducere la cumpărături, în funcție de tipurile de deșeuri și de cantitățile acestora.
  • Odată cu aplicația SIGUREC și serviciul SIGUREC MOBIL de preluare a deșeurilor din fața casei, Green Group lansează și cel mai interactiv concurs de reciclare, în perioada 07 octombrie 2015 – 31 martie 2016. Astfel, cei care aleg să trimită deșeurile în fabricile de reciclare prin sistemele inteligente SIGUREC, primesc vouchere ce includ un cod QR și un cod numeric unic. Prin scanarea codului QR prin aplicația SIGUREC, sau prin introducerea numărului unic pe site-ul sigurec.ro, utilizatorii acumulează puncte cu care se pot înscrie la concursurile active. În funcție de punctele acumulate, la finalul campaniei se extrag 2000 de seturi de sacoșe pentru colectarea deșeurilor, 15 biciclete Pegas, 3 tablete iPad mini, 2 trotinete electrice E-twow, 2 telefoane iPhone 6 și marele premiu, o mașina Toyota Yaris Hybrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: