Analizele copilului până la majorat

Săptămâna aceasta am mers cu fi-mea la Synevo pentru un set de analize. Încă mai aştept rezultatele. Nu e nimic îngrijorător, doar că e indicat ca la un anişor să i se facă analize de sânge.  Taman acum am dat pe net peste un articol interesant, nu foarte amănunţit, ce-i drept, despre ce analize & controale medicale de specialitate e indicat să-i faci copilului până la 18 ani. Aici aveţi şi voi detaliile. E bine de ştiut, nu?

7 Comments

 1. anual, ar trebui sa ne facem toti cate un control, nu doar copiii. …
  dar poate datorita lor vom deveni si noi mai responsabili cu sanatatea noastra….
  ai dreptate, e bine de stiut… dar sa le si facem! 😉

 2. mie sa-mi zici cum o spal pe cei 4 dinti si cand o duc la stomatolog si ce ii fac exact ca sa deschida gura??? :-))) dupa cum stii, noi in continuare nu mancam decat singura, bucatele de ceva ce ne place. din lingurita doar banana si iaurt, in rest, merci mami, vreau lapte. deci exclus sa ma apropii de gura ei…hm..

  1. Cu spalatul am rezolvat-o: ii dam periuta electrica si se spala singura. ma rog, doar pe partea din fata a dintilor… dar fara pasta.cum simte pasta, arunca periuta, se stramba ca toate cele, apoi oracaie. cu stomatologul, nush ce sa zic, noi o facem sa caste gura cand o tinem cu capul in jos, ca sa mai vedem daca sunt ceva noutati in gura, dar la dentist n-ai cum s afaci asa :(. cat despre mancat, slava Domnului, areinceput etapa “mananc orice numai da-mi cat mai mult”. Sa vedem cat tine.

 3. Buna Cristina! Poti te rog sa dai mai multe detalii despre ce analize ai facut Alexiei? A fost nevoie de trimitere de la medicul de familie? De unde i-a fost prelevat sange?Multumesc de raspuns, Andreea

  1. Andreea, medicul de familie mi-a dat trimiterea, eu m-am dus la ce clinica am vrut. Am ales Synevo,pt ca stiu de la o prietena ca acolo sunt delicati cu copiii. eu am cerut sa-mi dea trimitere pt coprocultura, medicul mi-a dat si pt sange+urina. cele pt sange ti le voi spune in momentul in care primesc rezultatele, pt ca nu am inteles scrisul de pe trimitere. urina nu am dus pt ca in ziua analizelor, nu am reusit sa o palacesc pe fi-mea sa faca in borcanel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close