Amintiri din copilărie

Drăguţa de Deea m-a cadorisit cu o leapşă. Semn că şi pentru mine începe anul lepşelor. E vorba despre un remember al copilăriei. Din păcate, eu nu prea am amintiri frumoase din acea perioadă, dar voi răspunde negreşit invitaţiei Deei.
Când eraţi mici:1. Ce răspundeaţi la întrebarea: ce vrei să te faci când vei fi mare? 

Categoric balerină, ca mai toate fetele.

2. Care erau desenele animate preferate?
Tom şi Jerry, clar. Dar asta după Revoluţie, când aveam vreo… 13 ani. Până atunci mă mulţumeam cu Lolek şi Bolek, Mihaela – number one, Miaunel şi Bălănel şi ăla rusesc cu iepurele şi lupul (nu mai ştiu cum se cheamă) care zicea mereu: “Nu zaet, nu pagadi”) JJJ

3. Care a fost cea mai frumoasă zi de naştere sărbătorită şi de ce?
Pe la vreo 14 ai, parcă. A fost prima mea zi de nastere sărbătorită la propriu. Au venit câţiva prietei, am păpat câte o prăji şi am băut suc. Ai mei nu au avut bani să îmi facă party-uri de zilele mele LLL
4. Ce jocuri preferate aveaţi?
La elasticul şi coarda eram campioana blocului. Apoi mai jucam şotron, raţele şi vânătorii şi… FOTBAL. Eram singura fată din echipă. După ce am “ologit” vreo câţiva băieţi, m-au trecut în poartă. Ah, şi mai jucam cartonaşe, liniuţa, gropiţa… he-he ce vremuri!
5. Ce vă doreaţi să faceţi neapărat şi încă nu aţi reuşit?
Multe. Foarte multe. Visul copilăriei şi al maturităţii mele nu prea cred că mi se va împlini vreodată: să am o casă pe pământ, cu o curte mare, unde să pot sta pe iarbă, unde să îmi plantez multe multe flori, printre care să se joace o groază de pisici.
6. Care a fost prima pasiune sportivă şi nu numai?
Gimastica. Apoi patinajul, de care, din păcate, m-am lăsat ca o fraieră ce eram! Apoi am cochetat cu baletul, şi, ultimul sport: karate.
7. Care a fost primul cântăreţ/grup muzical preferat?
Guns n Roses în formula
veche – i-am iubit şi îi iubesc
Michael Jackson primul cântăreţ, iar primul grup: Guns n Roses. De fapt, ăştia au început să-mi placă după Revoluţie. Înainte de 89 îmi plăceau (şi-mi plac şi acum cum cântau pe atunci): Mihaela Runceanu şi Angela Similea.
8. Cel mai frumos obiect cerut (eventual primit) lui Moş Crăciun, Nicolae?
Din păcate, nu-mi amintesc să fi primit ceva de la Moşul în copilărie. Cum ziceam, am avut o familie săracă, care nu m-a învăţat să trimit o scrisoare către Moş… Dar voi avea grijă ca Alexia să nu rateze aceste lucruri, din sărăcia noastră, tot vom găsi ceva pentru a-i face amintiri frumoase.
Dau mai departe Ellei, Laviniei, muschetarilor mei, Mihaela,Vali şi Maria şi mamei lui Ozzy, Joe. Aş mai fi dat leapşa şi celorlate mămici, dar, cum ele sunt mai vechi în gaşca asta, sunt convinsă că deja au primit-o. Orice altă personă e liberă să preia acest remembrer, dacă îi face placere, şi, la rândul său să dea leapşa mai departe, precizând, fireşte, de la cine a primit-o.

0 Comments

  1. >vai am uitat de Mihaela si de lupul rusesc 🙂 dar eram micuta si nu prea tin minte de atunci. Iti doresc sa ti se implineasca toate dorintele si sa i le implinesti pe cat posibil si pe ale Alexiei. pupam.

  2. >Merci, Deea. Şi eu eram cam mică pe-atunci, dar mi-au rămas bine întipărite în minte :)) Mai ales cum striga mama: "Cristinaaaaaaaa, hai în casă că a început Mihaela!"

  3. >offf, dadui dimineata un raspuns aici dar cred ca m-am luat cu bebe si am uitat sa bag cuvantul buclucas. mi s-a mai intamplat de cateva ori . mai zic odata, ce sa fac: la noi trebuie sa facem sedinta de comitet ca sa raspundem la lepse de genul asta, sau sa delegam o persoana. inca nu ne-am adunat, nu ne-am consultat. Daca ne punem de acord raspundem cu drag si spor sa stii. Pupici si succes la concurs. vavaly (reprezentata de serviciu).

  4. >O, mersi de leapsa, imi plac si mie mult. O sa raspund cat de repede pot, mai ales ca o sa-mi faca placere sa imi amintesc de copilarie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close