Aberațiile aleșilor: amendă dacă îți dai copilul uța în parc

Niște decizii aprobate de Consiliul Local îmi întăresc tot mai tare convingerea că ”aleșii neamului” au orice altceva în capul lor, da’ creier nu! Copiii nu au voie să țipe în parcuri,  se interzice „utilizarea leagănului la un unghi de înclinare mai mare de 80 de grade față de verticală”sunt doar două dintre prevederile unui regulament de conduită civică realizat de un domn cu nume… bahic: Bere.Nu e o glumă proastă, nu e un scenariu de film prost. Chiar se întâmplă asta în România zilelor noastre!

Consiliul Local din Timișoara a aprobat un „Regulament de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public al Municipiului Timişoara”. A APROBAT!

Ce prevede aberația asta?

  • este interzisă intrarea în raza de acţiune a echipamentelor a căror componente sunt în mişcare/balans. Amend, în aceste cazuri, este între 500 și 1.000 de lei. În traducere liberă, dacă ai copil mic și pătrunzi în raza de acțiune a leagănului pentru că vrei să îți dai copilul uța, pentru că el, copilul, mic sau mare, până la urmă, vrea să fie dat în leagăn de părinte. Că așa interacționează și el cu părintele, sau cu însoțitorul! Iar dacă vezi că un copil fuge prea aprape de un leagăn în balans, să nu te duci să îl ferești, că, deh, pătrunzi în raza de acțiune și încalci regula, apoi îți iei amendă, cetățean obraznic ce ești!
  • se interzice utilizarea leagănului la un unghi de înclinare mai mare de 80 de grade față de verticală. Amenda: între 500 și 1.000 de lei. Cine mama zmeilor stă să măsoare unghiul de înclinare???? Nu mai bine dotați voi leagănele cu dispozitive de siguranță ca să nu cadă copiii?
Oare în ce unghi oi fi înclinat leagănul? Oricum, copilul țipă în parc, eu stau în raza de acțiune a obiectului în balans... deci sunt bad mom, bad!
Oare în ce unghi oi fi înclinat leagănul? Oricum, copilul țipă în parc, eu stau în raza de acțiune a obiectului în balans… deci sunt bad mom, bad!
  • pentru a evita accidentările de orice fel şi deteriorarea echipamentelor de joacă, vă rugăm să evitaţi îmbrăcămintea cu accesorii proeminente (capse, fermoare, ţinte metalice, etc) Din fericire, dacă îndrăzniți să încălcați această prevedere, nu primiți amendă 😉 Bine, e de înțeles această regulă, de data asta consilierii nu au luat-o pe arătură
  • se mai interzice și staționarea de persoane în grupuri în interiorul locurilor de joacă, pentru a se evita supraaglomerarea. Adică, dacă vrem să mergem tot neamul cu plodul în parc, unul intră, ceilalți privesc pe după gard, nu?
  • Este interzisă producerea de zgomote prin strigăte, utilizarea la un volum necorespunzător a aparaturii audio. Ok, înțeleg de ce nu e voie să dai muzica tare în parcuri, în cele dintre blocuri, căci în parcurile mari se organizează tot soiul de spectacole. Dar mi-e absolut imposibil să înțeleg ce Dumnezeu a avut în cap cel care a făcut acest proiect prin care le interzice copiilor să țipe în parc! Am locuit și eu la doi pași de un părculeț dintre blocuri. Într-adevăr, e hărmălaie, dar nu mai mare decât aceea de peste noapte, când locul de joacă al copiilor se transformă în locul de întâlnire al adolescenților care folosesc limbaj de birjari…

Așadar, oricât de tare îmi place Timișoara, faza asta mi se pare o dovadă maximă a prostiei aleșilor de acolo! Părerea mea. Exagerez?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close