Am spiriduş cu patalama la mână

Cine-a zis că la hipermarket mergi doar ca să faci cumpărături? Ei bine, zilele trecute un simplu drum la Cora din Sun Plaza s-a transformat într-un “Curs pentru spiriduşi acreditaţi”. Cum eu eram prea mare, depăşisem limita de vârstă, Alexia a fost cea care s-a aşezat la masa de lucru şi a făcut ce fac spiriduşii: a construit un cadou de Crăciun. Pentru ea, fireşte. Iar la final, s-a ales cu o diplomă cu care se va putea lăuda peste ani, când va înţelege mai bine cum stă treaba cu spiriduşii.
IMG
Mai pe înţelesul adulţilor, am mers la Cora, Alexia s-a aşezat la masa Lego şi a construit o casă. Eu i-am adus doar calul. De altfel singura piesă pe care am plasat-o eu în peisaj. Dar, când a venit reprezentanta Lego să o întrebe “Ce ai construit tu aici?”, Alexia a ţinut să o corecteze de câteva ori: “Noi am contuit. Am făcut cu mami meu”. Mai are rost să vă spun cât de mândră am fost? Cert e că, această experienţă, plus alte câteva dinainte, m-au făcut să trag o colcluzie clară: de când merge la grădi, Alexia a învăţat cum stă treaba cu munca în echipă. Până acum nu ne lăsa să ne atingem de cuburile ei, puzzleul ei, să luăm cartea să-i citim o poveste. Voia să le facă singură. Dar, de când cu grădiniţa, a început chiar să ne roage să ne jucăm, colorăm, cântăm, dansăm, citim, modelăm plastelina împreună. Şi până la grădi tot insistam să facem aceste activităţi împreună, dar ea nu şi nu. Singură. Acum, finally, începe să gândească la plural.
Bun, revenind la masa Lego, după vreo jumătate de oră de construit, Alexia a plecat acasă cu o diplomă de spiriduş şi cu construcţia ei, o căsuţă cu un etaj, 3 ferestre şi un cal. A fost o jumătate de oră suuper! “Supel”, pe limba Alexiei.La Lego, in Cora

Ah, şi am mai descoperit ceva. Că Alexia ştie la cine sunt banii 😉

4 Comments

    1. Cred că sunt toată perioada asta a Sărbătorilor. Chiar nu i-am întrebat cât sunt acolo. Îi găseşti la sectorul de jucării, chiar lângă rafturile Lego.Noi am fost duminică, pe la 12, dar am înţeles că au stat până pe la ora 18.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close