Ajutorul tău înseamnă viață pentru Ilinca Ivan, un copil de 5 luni!  

UPDATE: Din păcate, micuţa Ilinca s-a stins. Acum, este un îngeraș, la ceruri. 

 Cel mai frumos moment din viața unei familii s-a transformat într-un coșmar. Ilinca are ciroză în ultima fază și doar un transplant de ficat, făcut în străinătate în cel mai scurt timp cu putință, o poate salva. Ea este nepoțica unei bune prietene de-ale mele. Dar nu asta contează, ci faptul că acest îngeraș are nevoie de ajutorul nostru, al oamenilor mari!

 Imediat după naștere, părinții Ilincăi au aflat că fetiței îi lipsesc două degețele de la mânuța dreaptă și unul de piciorușul drept. Asta în condițiile în care pe toate ecografiile făcute pe perioada sarcinii era scris clar că fătul are cinci degețele la fiecare mână și picior. A fost un mare șoc! Părinții s-au mulțumit cu faptul că au un copil sănătos. Însă nu pentru multă vreme.

La doar câteva zile de la naștere, Ilinca a făcut un icter puternic. Problema nu s-a rezolvat după câteva zile în care a stat la lampă. Ilincăi i s-a făcut o ecografie abdominală în urma căreia medicii  au ridicat o suspiciune de chist de coledoc – o malformație congenitală rară, caracterizată prin dilatarea chistică congenitală a căii biliare principale sau dilataţia segmentară idiopatică a canalului hepatocoledoc.

Au urmat internări după internări, diagnostice după diagnostice. Întreaga poveste o găsiți pe pagina Fundației Ringier.

Medicii le-au spus părinților că fiica lor poate avea șansa reală la viață. Dar numai în urma unui transplant de ficat. Făcut DE URGENȚĂ, în Germania, la clinica “UNIKLINIKUM REGENSBURG”! Iar operația implică niște costuri uriașe: 100.000 de euro.

Părinții fac eforturi pentru a putea obține finanțare și din partea statului. Dar, acestea pot fi acoperite doar parțial din fonduri publice.

Pe langă costurile pentru transplant, mai sunt necesari banii: pentru operatia donatorului, daca va fi un membru al familie compatibil, pentru tratament post operatoriu pentru ambii pacienti si  pentru hrana specială. Vor sta minim 6 luni în Germania, deci vor exista și costuri de cazare.

Donați prin sms

Orice ajutor financiar este bine venit pentru Ilinca. Iar acesta se poate face donând și mediatizând cazul ei. Fiecare dintre noi poate da un sms, sau mai multe, la numărul 8828 cu textul „Ilinca”. Fiecare sms reprezintă o donație de 2 euro.

 

Puteți face donații și în unul dintre următoarele conturi:

Cont RON: Ivan Mirela, RO46RNCB0667130278120001 (BCR)

Cont Euro: Ivan Bogdan, RO68RZBR0000060012410804 ( Raiffeisen Bank)

Actele medicale le găsiți aici.

Mai multe informații, puteți găsi aici.

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close