Aerosoli fără ultete, ţipete şi lacrimi de crocodil

Am făcut descoperirea secolului!!! De acum îi pot face Alexiei aerosoli în linişte (asta sună ca la reclamele alea proaste ;)). Poate că nu sunt singura mamă care face aşa, dar cum nimeni nu mi-a spus de metodele pe care le-am descoperit zilele trecute, pot spune că le-am descoperit eu, nu? Mă rog, de fapt nu contează cine le-a descoperit, important e că funţionează la noi şi, poate şi la voi de acum încolo.

Să îi facem aerosoli Alexiei era un adevărat chin, în primul rând pentru ea, care urla până îşi schimba culoarea feţei, până la “spume”, pentru noi, că nu aveam niciodată suficiente mâini să o ţinem să nu se mai zvârcolească, că nu aveam niciodată suficiente idei să îi distragem atenţia, poate-poate nu mai plângea, dar şi pentru vecini, care erau obligaţi să asculte un adevărat concert. Acum facem aerosoli în linişte. Uneori totală, alteori cu mici da’ mici cârâieli. Iată variantele, cu avantajele şi dezavantajele lor.

1. În somn.
1.a Cel mai bine e când adoarme în căruţ pentru că are poziţia ideală pentru aplicarea măştii pe faţă – deci nu sunt dezavantaje.
1.b În pătuţ. Dezavantaje: în cazul nostru e mai greu, pentru că picea preferă să doarmă pe burtică. Când a adormit tun, o întorc puţin pe o parte şi apropii masca de năsucul ei. Aici am de furcă rău cu ţinutul aparatului în poziţie verticală, dar fac tot efortul să nu îl înclin prea mult

Ştiu, e cam ciudat: tati chiar se distrează, în timp ce fata are o făţucă de ţi se rupe sufletul

2. Imediat ce s-a trezit. În primele 15-20 de minute după ce se trezeşte, Alexia e cam “droghi”, cam pe altă planetă, aşa că, nemernicii de noi, o supunem terorii 🙂 Dezavantaje nu sunt… Şi, ca să fim siguri că nu se lasă cu plâns:
– îi dăm TV-ul la desene
-punem reclame de pe youtube. Preferatele ei: Romprest – reciclarea, Kiner Pingui şi Oreo (cea cu puştiul care strigă “tati-tati”)
-îl punem pe nemuritorul, clasicul şi enervantul Gummy Bear… în limbi diferite

Dacă voi aveţi alte metode, nelacrimogene, please daţi-mi de veste! Până atunci, luaţi de priviţi:

8 Comments

  1. noi aveam masca si pentru adulti, tati facea aerosoli cu masca lui si Alex cu masca lui conectata la aparat, a mers din prima. initial urlam cat ne tinea gura. acum are 4 ani si e cuminte, sta fara probleme, dam drumul la tom si jerry si face aerosoli si jumatate de ora daca e cazul.

  2. Am încercat varianta asta, dar nimic. Acum fata primeşte masca de adulţi (ca să încapă şi suzeta în ea), iar masca pentru copii e pe post de jucărie :))

  3. tare, eu nu i-am facut niciodata aerosoli,,, am crezut ca numai lu sebi ii place gummy dar vad ca e mai cunoscut decat credeam eu

    1. Ana, eu prefer aerosolii decât să îi dau cu forța, pt că de bună voie nu ia pastile pe gură.Iar cu Gummy e o adevărată isterie

  4. La desene si Gummy Bear si noi, se zvarcoleste oricum primul minut, apoi e doar o tanguiala asa, de nervi ca nu se poate duce unde vrea.

  5. eu ii cant! cum ma opresc, incepe sa maraie. si pac incep alt cantecel. si uite asa ca dupa 10 minute de aerosoli am si gatul si gura si buzele uscate 😀 si sta de nici nu se misca, dar asta de la a 3-a a 4-a sedinta.primele e obligatoriu sa se zbata . dar ii trece mai ales cand incep sa cant. 🙂

    1. Înseamnă că tu ai voce. eu când încep să-i cânt Alexiei, o pufnește râsul 🙂 Și la noi la primele ședințe era jale. apoi se mai linistea cât de cât, dar tot era un chin. acum chiar ne distrăm la aerosoli… Sper să descopăr la fel și o variantă fericită pentru administrarea orală a medicamentelor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close