Mirela-Retegan-Adopta-o-mama

Adoptă o mamă și vei putea schimba viața unei femei

Am crescut într-o familie tipic românească, așa cum multe erau pe vremea comunismului, așa cum încă mai sunt și acum, din păcate. O familie în care consumul de alcool făcea casă bună cu certurile și, apoi, cu bătăile. Partea bună în tot răul ăsta (da, există și o parte bună) este faptul că bătăile nu erau atât de dese, așa cum vedeam la vecinii mei din bloc. Noi, copiii, nu am nimerit niciodată în ploaia de palme și obiecte zburătoare pe care părinții mei și le aruncau. Partea și mai bună a fost că mama mea a avut puterea să spună ”stop”, să pună capăt acelui stil de viață și să o ia de la capăt, alături de noi, cele două fiice ale ei, alături de un om pâinea lui Dumnezeu. Și, din toate astea, eu am învățat un lucru important: o căsnicie nu înseamnă palme, certuri, alcool. Ci armonie, iubire, respect, comunicare.

Am mai povestit despre cum se băteau părinții mei și o voi povesti de câte ori voi simți nevoia. Pentru că traumele trecutului se vindecă nu ascuzând suferința sub preș. Am să vorbesc despre acea perioadă atâta timp cât știu că povestea mea poate ajuta pe cineva aflat în aceeași situație.

Viața nu se oprește dacă pui capăt abuzurilor. Viața, așa cum ar trebui ea să fie, începe abia după ce spui stop abuzurilor. Mama mea este un exemplu în acest sens.

De ce vă spun acum toate astea? Pentru că am ales să fac parte dintr-o campanie absolut minunată. O campanie ce mă face să privesc cu mândrie la trecutul meu și la mama mea, care a fost o femeie puternică și pe care o voi admira și îi voi fi veșnic recunoscătoare pentru că a ales să spună ”stop”. A pus punct acelui stil de viață și ne-a oferit o alta nouă. Una normală. Nu a fost ușor, dar nici imposibil.

”Adoptă o mamă” este o campanie inițiată de Mirela Retegan, o campanie dedicată femeilor care, asemeni mamei mele, au ales să spună ”stop” abuzurilor conjugale. Este despre femeile care au avut curajul să fugă din calea unor soți, parteneri agresivi și să se refugieze, împreună cu copiii lor, în Casele Apgar ale Asociației Touched România, în speranța că aici vor găsi puterea să pornească pe un drum nou în viață, pavat cu înțelegere, susținere și dragoste. Multe dintre ele au plecat doar cu hainele de pe ele. Și cu copiii lor. Atât!

Aceste mame au nevoie de noi, de semenii lor. Au nevoie să știe că sunt oameni cărora le pasă de ele, oameni care vor să le fie alături în dificilul proces de vindecare. Căci, da, după ruperea de un mediu ostil, urmează o perioadă de vindecare.  Cum le putem fi alături? O las pe inițiatoarea campaniei, Mirela Retegan, să vă explice:

Așadar, pregătește un pachet în care pui orice lucru nou pe care îl consideri util unei femei și care ar face-o să se simtă iubită și apreciată.  Poți pune pantofi, haine, rujuri, ojă, eșarfe, o  geantă, un voucher, orice ar aduce zâmbetul pe buzele unei femei care are nevoie de orice gest, cât de mic, care să o facă să se simtă din nou femeie. Ambalează frumos pachetul, scrie o felicitare sau chiar o scrisoare pentru o mamă pe care vrei să o ajuți.

Toate pachetele trebuie trimise la biroul Mirelei Retegan, pentru că, la începutul lunii martie, ea va organiza o petrecere pentru aceste femei. Ele vor primi toate darurile trimise de voi.

Foarte important!

Expediați pachetele voastre prin curier (astfel ajung la timp la adresă) până cel târziu 28 februarie 2019, la adresa S.C. COMPANIA DE EVENIMENTE ZURLI, str. Barbu Văcărescu nr 164A, clădirea C3, intrarea A, etaj 2, București. Persoana de contact Andrea Bartha, telefon 0728143168.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close