Acum ştiu cum vă place brânza… (P)

Aici vă invitam să răspundeţi la un mic chestionar legat de Rolul brânzicii proaspete de vaci în alimentaţia copiilor. Şi, înainte de orice, vreau să vă mulţumesc din suflet că aţi răspuns în număr atât de mare. Aşa cum v-am promis, vă voi arăta şi rezultatele şi chiar vă invit să discutăm pe marginea lor.

Deoarece n-am vrut să influenţez în vreun fel răspunsurile voastre, am să completez acum cehstionarul cu pricina, asta ca să ştiţi care sunt opţiunile noastre.

Întrebarea nr.1: ”Ce alimente aţi folosit în prima etapă a procesului de diversificare?”
Răspunsul meu: Legumele. Cum a decurs acest proces, v-am povestit aici.
Răspunsurile voastre: 62,7% legume

Întrebarea 1

Ce m-a uimit la această întrebare este faptul că unele dintre voi au început diversificarea cu… carne. Bine, dacă ar fi după mine, deşi nu sunt o vegetariană, i-aş da copilului 90% legume+fructe+lactate şi foarte puţină carne. Asta şi pentru că am aşa un feeling că fi-mea va semăna cu mine mai încolo şi va refuza legumele, care au un mare aport de vitamine. Fructele, din păcate, deja le refuză. Eu merg pe principiul că mai bine o îndop acum cu legume+fructe, că mai încolo, când nu voi mai avrea vreo putere de decizie în privinţa alimentaţiei ei, să îi dau tot ce e mai bun, cu siguranţă va mânca mai multă carne, din păcate. Dar, fireşte, fiecare face ceea ce consideră că e mai bine pentru copilul ei.

Întrebarea nr.2 ”În ceea ce priveşte brânzica de vaci, care este preferata copilului dvs, din punct de vedere al gustului şi cremozităţii?”

Răspunsul meu: Cea din comerţ. Şi asta pentru că nu a avut ocazia să mănânce brânză de la ţară. Iar cea făcută în casă, o făceam fie din calciu lactic, fie din lapte bătut, cumpărat din comerţ. Însă nu a mâncat prea mult din acestea.

Răspunsul vostru: Brânzica făcută în casă 41%

Întrebarea 2

 

Întrebarea nr. 3: ”Care sunt criteriile în funţie de care alegeţi brânzica din alimentaţia copilului dvs?”
Răspunsul meu: Preferinţa copilului+Mă decid la raft. Să vă explic: pe principiul ”Ulciorul nu merge de multe ori la apă”, Alexia nu consumă acelaşi produs pe termen îndelungat, indiferent de frecvenţa cu care i-l ofer. Adică: era o perioadă în care devora un anumit tip de brânză fără sare. Îi luam numai din acesta. Apoi, brusc, nu a mai vrut. Aşa că a trebuie să mă decid la raft cu ce îi înlocuiesc acel tip de brânză. I-am luat o altă marcă. După o perioadă, iar n-a mai vrut. Şi tot aşa. În scimbm, costat că, din septembrie şi până acum, Alexia nu s-a săturat de Danonino Brânzică Natur, pe care am descoperit-o după ce am vizitat fabrica Danone. Deocamdată ne bucurăm de acest succes. Acum mănâncă 4 porţii pe zi. Şi mă bucur. Când se va sătura… atunci oi vedea ce şi cum.
Răspunsul vostru: ”Preferinţa copilului” 47,8%.

Întrebarea 3

Au mai fost şi câteva răspunsuri care m-au amuzat, precum ”Personalitatea vânzătorului” şi ”Brânzica produsă de văcuţa mamei mele”. Însă şi acest răspuns mi-a atras atenţia în mod deosebit: ”Preţ, data de expirare, uşurinţa procurării”, criterii care mi se par absolut logice.

Întrebarea nr. 4: ”De obicei, cum consumă copilul dvs brânza?”
Răspunsul meu: Simplă simplă simplă!
Răspunsul vostru: simplă 43,3%. Prin răspunsurile voastre la această întrebare, am aflat că în afară de combinaţia brânză cu mămăligă, paste, pâine sau omletă, mai există şi combinaţia brânză+miere. Ei bine, voi încerca şi varianta asta, care mi s-a părut foarte interesantă.

Întrebarea 4

Întrebarea nr. 5: ”În medie, care este cantitatea de brânzică proaspătă de vaci  consumată la o masă de către copilul dvs?”
Răspunsul meu: nu am stat niciodată să măsor, dar cred că ajunge la 100g
Răspunsul vostru: sub 100g – 53%

Întrebarea 5

Întrebarea nr. 6: ”Dacă aţi crea dvs o brânzică proaspătă de vaci, care ar fi principalele caracteristici ale acesteia?”

Răspunsul meu: 100% ingrediente naturale
Răspunsul vostru: 100% ingrediente naturale

Ei bine, aici, multe dintre voi care aţi specificat şi alte criterii m-aţi surprins. Însă aici am să dau două dintre răspunsurile voastre: ”Aş face-o portocalie. E mult mai atrăgătoare pentru copii” şi ”Cu dragoste”. 🙂 😉

Întrebarea 6

Acum, vă întreb pe voi, cum vi se par rezultatele chestionarului legat de rolul brânzicii proaspete de vaci în alimentaţia copiilor, realizat de Danone, în cadrul unei campanii de dialog cu mamele ocazionată de lansarea produsului Danonino Brânzică Natur?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close