Să pictăm pereţii, au ba?

De ceva vreme nu-mi dă pace un gând: să-i pictez sau nu pereţii camerei Alexiei? Am văzut live la Gabi cât de caldă şi primitoare e o cameră de copii frumos desenată. Şi mi-a plăcut. Acum îmi doresc să dau viaţă pereţilor albi şi reci din camera Alexiei. Am mai luat în calcul şi varianta de a picta împreună cu ea ceva, după mintea noastră. Cum, însă, nu mă pricep la desene, m-am gândit că ar fi cazul să las treaba asta în seama profesioniştilor. Aşa că m-am pus pe căutat. De la stickere decorative de pereţi, la picturi. Aşa am dat peste blogul unor fete drăguţe, pe care le-am luat la întrebări de genul ”Cine sunteţi voi şi ce vreţi de la viaţă?”. Bine, nu le-am întrebat chiar aşa, dar ceva pe-acolo. Maria şi Ana sunt cele care se ascund în spatele blogului Picturi pe pereţi. Ce iese din mâinile şi imaginaţia lor, puteţi vedea în fiecare secţiune a blogului lor. Sau pe pagina lor de Facebook.

Despre cele două, puteţi afla din răspunsurile lor la interogatoriul meu:
”Suntem Maria şi Ana şi am început acest proiect în anul 2011, când ne-am dat seama că arta nu este creată pentru  a  exista  doar  pe pânză,  ci putem realiza frumosul  într-un mod mai inedit… pe perete!Am studiat împreuna timp de şapte ani (un număr magic am putea spune), mai  întai la un liceu de profil artistic, apoi la o facultate de specialitate unde am studiat pictura.  Pe acest blog am adăugat lucrările realizate de noi în acest timp şi pe care le considerăm relevante pentru munca noastră.  Picturile (pe pereţi) sunt realizate în acrilice, culori pe care le folosim din mai multe motive.  În primul rând pentru că sunt non-toxice, nu atacă mediul, nu au un miros neplăcut, iar dumneavoastră şi cei dragi sunteţi în siguranţă în preajma acestora. Despre noi vă putem spune că am început să pictăm pereţi in anul 2011. Ne-am creat propriul site şi am început astfel primele comenzi de lucrări. Ne-a încântat entuziasmul celor care îşi doreau o altfel de pictură în casă sau într-un spaţiu comercial (cum ar fi Laser Megazone) şi dorinţa lor de a se implica, de a discuta cu noi, de a menţine legătura chiar şi după terminarea proiectului.
Întotdeauna realizăm schiţe pentru orice comandă, discutăm cu clientul despre ceea ce îşi doreşte, îi oferim sfaturi, analizăm încăperea şi ne imaginăm personaje colorate sau elemente decorative vesele.
Arta plastică este pentru noi un domeniu pe care l-am studiat intens timp de aproximativ şapte ani, când am început studiile la Liceul de Arte Plastice din Bucureşti “Nicolae Tonitza” şi am continuat cu studiile universitare la Facultatea de Arta. Pictăm pentru că ne place, iubim arta şi tot ce înseamnă aceasta.
Pe blog nu am prezentat desenele şi picturile create la şcoală, ci doar pe cele pe pereţi. Ne dorim să pictăm cât mai mulţi pereţi şi să adunăm cât mai multe zâmbete atunci când terminăm o lucrare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: