2 Mai, staţiunea ideală pentru familişti

Aşa cum v-am spus, după secole bune, mi-am luat inima-n dinţi şi am mers pe litoralul românesc. Motivele vi le-am prezentat aici, nu mă mai repet. Mărturisesc că mi-a fost cam teamă de ce voi găsi, atât la pensiune, cât şi pe plajă, în staţiune. Însă temerile mele s-au spulberat din prima zi. Staţiunea s-a dovedit a fi una family friendly, iar pensiunea merită numai cuvinte de laudă. Mă rog, proprietarii acesteia sunt cei care le merită cu prisosinţă.

DSC09681
Alexia şi noua ei prietenă, Natalia, au alergat de zor pe gazon

DSC09685
Când am intrat în curtea pensiunii Gabrielle, m-a cucerit din prima ”zona verde”. Nu foarte mare, dar suficientă pentru ca Alexia şi Natalia, o fetiţă ceva mai mică decât ea, să se zbenguie în voie.

Camera noastră a fost foarte mare, astfel că a rămas ceva spaţiu pe lângă patul matrimonial şi cel de campanie adus pentru Alexia. Suficient cât maimuţica să ne facă să alergăm după ea prin încăpere. Iniţial, m-am temut că ne vom topi în cameră când mi s-a spus că nu există aer condiţionat. Dar nici că i-am fi dat drumul dacă l-am fi avut.
DSC09747
Am avut frigiderul nostru (frigider, nu minibar, da?), baia noastră, şi un ditamai balconul, unde, în fiecare dimineaţă, Alexia lua micul dejun, cereale cu lapte, musai cu ochelarii pe nas.
la mare - mic dejun pe balcon
Ah, şi am mai avut un şifonier măricel, cu poliţe de sus până jos şi compartiment pentru umeraşe.

Jos, în curte, era bucătăria, dotată cu 2 aragazuri, cuptor cu microunde, prăjitor de pâine, sandwich maker, oale, crătiţi, caserole, tacâmuri şi toate cele necesare. Iar de mâncat, o puteai face fie la una dintre cele şapte mese din zona bucătăriei, fie în foişor, lângă grătar, unde era, iar, un frigider. Ah, şi mai aveai un loc unde puteai mânca: pe veranda din faţa casei.

DSC09738
Veranda
DSC09702
Foişorul

Pentru tot acest confort, am plătit 70 de lei pe noapte.

Şi, să nu uit, am avut şi internet wireless, care a mers brici!

Deşi totul a fost la superlativ, am doar două mici menţiuni:

  1. În baie ar fi nevoie de un cuier pe uşă, sau nişte ”agăţători” suplimentare  în care să îţi pui prosoapele, hainele de pe tine şi pe cele de schimb. Dacă am fi mers doar eu cu Tibi, n-ar fi fost o problemă să intru/ies goală în/din baie. Dar când ai şi un copil în cameră, clar trebuie să mergi cu bagaj la baie. Există un suport pentru prosoape. Dar se mai simte nevoie şi de altceva unde să-ţi pui halatul, pijamaua sau mai ştiu eu ce
  2. La poartă ar fi fost nevoie de un zăvor pus undeva cât mai sus, astfel încât copiii care trac pragul pensiunii (care sunt în număr destul de mare, din câte am văzut) să nu poată deschide poarta şi să iasă în stradă într-o clipă de neatenţie a părinţilor.

Pe scurt, ne-am simţit super bine în casa soţilor Doina şi Aurel Babarel, doi oameni discreţi şi foarte atenţi. De altfel, din ce am văzut, mai toţi cei care le-au trecut pragul au numai cuvinte de laudă la adresa lor. Dovadă stau şi comentariile turiştilor.

După cinci nopţi petrecute la pensiunea Gabrielle, am decis să revenim şi anul viitor.

524035_673121756048737_1865354097_n
Aşa arăta cutia primită de la Johnson

Ah, şi am mai descoperit ceva în acest concediu. Şi anume că şamponul Johnson’s Baby cu muşeţel descurcă de minune părul plin de sarea din mare şi de nisip. Părul copilului, dar şi pe al adulţilor. Acum ceva timp, mai exact după naşterea prinţului George, cei de la Johnson au pus la cale o campanie drăguţă. Au trimis câtorva mămici un colet cu o coroniţă şi câteva produse pentru bebici însoţite de un pliant pe care scria  “Atenţia lumii se îndreaptă spre cel mai nou membru al Familiei Regale Britanice. Noi ne îndreptăm atenţia către micuţa ta, deoarece ştim că ea e asemenea unei prinţese”.
Pentru că am auzit în stânga şi-n dreapta că nu sunt prea grozave produsele lor, nu le-am testat. Până acum. De data asta mi-am luat inima-n dinţi şi am început cu şamponul cu muşeţel. Întâi pe mine. Am fost ok! Apoi pe Alexia, cu pauză de o zi-două de la prima aplicare, ca să observ dacă apar ceva semne că nu l-ar tolera. Dar a fost ok. Aşa că am luat şamponul cu muşeţel la noi să-l folosească tot familionul. Şi s-a dovedit că am fost inspirată, căci ni s-a ”descâlcit” foarte uşor părul după ce l-am folosit. Am prins curaj şi am mai încercat ceva din cutia magică: uleiul de corp şi şamponul Bedtime bath, adică acelea mov. Uleiul a picat la fix, căci după fiecare zi de stat la plajă l-am aplicat pe corp. Am folosit ulei de bebe de la acelaşi producător acum 1000 de ani, când nu eram mămică. Iar acum am observat o mică şi importantă schimbare:  sticluţa e prevăzută şi cu un picurător, aşa că de data asta nu mi-a mai ieşit ”isprava” de altădată, când, din neatenţie, am turnat aproape juma’ de ulei pe mine.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close